Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

kindster

Zo gaat het nu met Robin, de blonde hunk uit 'Idols 2'

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met bekende kinderen. Vandaag Robin, de jongen die in 2004 menig tienerhart stal én doorbrak met zijn zangtalent tijdens ‘Idols 2’.

| Martine Schut

Robin Zijlstra (37) werkt als leidinggevende in de kinderopvang, maar staat ook nog met één been in media.

Lees ook
Ken je Milan Alberts uit ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ nog? Zo gaat het nu met hem

We nemen even een duik in de ‘tv-geschiedenis’ met Idols 2
“Ja, ik deed mee in 2004. Tijdens de eerste liveshow zat ik in de gevarenzone, vervolgens in de tweede ook. Maar iedereen dacht dat mij hetzelfde zou overkomen als Jim: elke ronde er half doorheen, maar toch zo’n beetje bijna winnen. Dat was helaas niet het geval. Ik lag eruit na het zingen van Easy van De Commodores. Ik vond dat echt heel jammer. Was heel graag doorgegaan.”

Het laatste optreden van Robin bij Idols 2.

Idols 2 was hot, die tijd moet heftig geweest zijn?
“Dat was het zeker. Daarvóór had ik al wel in een boyband gezeten, Velvet genaamd. Dus ik had al wel wat optredens gedaan bij onder meer de show van Paul de Leeuw. Maar Idols was toch wel even wat anders. Ik las een advertentie en was in eerste instantie niet heel enthousiast. Ik wilde zoals Nirvana zijn, en niet aan zoiets meedoen als dit. Maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Het was echt een heel bizarre tijd. Idols 1 was al booming en Idols 2 was ook nog heel groot. Het was heel tof. Ik was ineens een soort popster.”

Heb je nog leuke anekdotes?
“Ik kan me een aantal dingen nog heel goed herinneren. Tijdens de rondes waarin we ons op de finale moesten voorbereiden werd ik ingedeeld met Nick (van Nick en Simon, red). Ik oefende toen het nummer A Different Corner van George Michael. Nick kwam naar me toe om te zeggen dat-ie onder de indruk van me was. Zelf had hij ook zijn bedenkingen om mee te doen aan Idols. Hij vertelde mij dat-ie elke zaterdag in Volendam de broodjes rondbracht en dat eigenlijk gewoon wilde blijven doen. Ik had toen heel leuk contact met hem. Daarna kwam ik hem nog weleens tegen, toen hij bezig was met Nick en Simon, en toen dacht ik nog: ‘Jij doet nu iets wat ik heel graag wil. Zo zie je maar hoe het kan lopen.’ ”

Wat kwam er na Idols?
“Ik ging acteren en heb toen via Kemna Casting een rol gekregen in de serie Hotnews. Daarna heb ik ook nog twee jaar in Goede Tijden, Slechte Tijden gespeeld. Toen volgde een periode waarin ik meegedaan heb aan onder meer De Pelgrimscodes en ik ben zelf gaan presenteren.”

Wat doe je dan nu?
“Ik ben altijd wel dingen richting de media blijven doen, maar als je niet iets groots meer doet, zakt je bekendheid heel erg snel weg. Omdat ik inmiddels trotse vader ben van twee dochters, en mijn papieren had van de lerarenopleiding, ben ik de kinderopvang ingegaan. Daar ben ik snel doorgegroeid en inmiddels werk ik als leidinggevende van diverse locaties. Daarnaast heb ik altijd eigen muziek gemaakt, geef ik elke woensdag zanglessen en treed ik nog elke maand op met een liveband. Ik ben nu ook bezig met dingen achter de schermen. Dat is iets wat ik ook leuk vind en goed kan combineren met mijn gezin. Dat is fijn, want ik blijf mijn creativiteit aanspreken en ontwikkelen.”

Dit is Robin nu:

VIDEO'S | SNACKS | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Robin Zijlstra

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kindster

Lees dit ook even

Please update your browser