kindster

Hoe is het nu met die stoute stoere Toet uit 'Flodder'?

Hoe is het nu met die stoute stoere Toet uit 'Flodder'?

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met kinderen uit gouwe ouwe tv-series en films. Hoe is het nu met Toet, het stoute zusje van Henkie uit de serie ‘Flodder‘?

| Martine Schut

Toet heet in het echt Djune-Ann van Asten (31) en is nu werkzaam als health coach en werk als accountmanager bij een reclamebureau. Maar stiekem is haar ‘stoutste’ droom om toch weer een keer te acteren.

Lees ook
Hoe is het nu met dochter Anne uit de serie ‘Kees & Co’?

Wat een feest dat je als jong meisje in zo’n toffe serie mocht spelen…
“Ja, ik sprong een gat in de lucht toen ik na twee audities hoorde dat ik uitgekozen was uit 165 meisjes. Dat had ik nooit gedacht. Ik weet nog heel goed het moment waarop ik het hoorde. We waren net naar de snackbar geweest en toen we thuiskwamen stond het castingbureau op de voicemail. Ik was helemaal door het dolle heen. Het enige waar ik minder enthousiast over was: het feit dat mijn haar kort moest voor de rol; ik had toentertijd haar tot mijn knie. Er is nog geprobeerd om al dat haar onder een pruik te proppen, maar dat is niet gelukt. Het moest er af. Ik was daar heel verdrietig over. Uiteindelijk hebben ze mijn haar opgestuurd naar Indonesië en ik kreeg het ingevlochten terug. Zodat ik het eventueel elk moment kon inspelden in mijn eigen haar als een soort extensions. Tot op de dag van vandaag heb ik het bewaard als aandenken.”

Hoe was het om als elfjarige in Flodder te spelen?
“Ontzettend gaaf. Ik heb daar echt zulke goede herinneringen aan over gehouden. Alle acteurs waren ontzettend behulpzaam, waardoor ik hen echt als een tweede familie beschouwde. En het contact met Rogier (Henk in de serie, red.) was ook ontzettend leuk. Dat was echt lachen, gieren en brullen met z’n tweeën op de set. We haalden heel wat kattenkwaad uit samen, zoals de snoepbakken plunderen en lol trappen tijdens het wachten op een scène.”

230226-620-413

Ben je na Flodder verdergegaan met acteren?
“Nee, mijn ouders wilden heel graag dat ik me na de serie weer op mijn schoolwerk ging richten. Ik was elf toen de serie begon en twaalf toen ik stopte. We verhuisden in die tijd ook naar Friesland, dus na Flodder heb ik niets meer gedaan op het gebied van acteren. Ik heb nog wel een rol aangeboden gekregen in een kinderfilm, maar die heb ik afgeslagen omdat ik me echt op mijn school moest richten. Daarna is het er eigenlijk helemaal niet meer van gekomen helaas.”

Zou je weer willen acteren?
“Nou het spookt nog weleens door mijn hoofd. Ik zou toch nog ooit wat willen doen op het gebied van acteren. Misschien moet ik me weer eens inschrijven bij een castingbureau, want Flodder staat vast goed op mijn cv. Eigenlijk is acteren mijn stoute droom.”

230301

Wat doe je dan nu eigenlijk?
Ik ben werkzaam als health coach voor mijn eigen bedrijf D&S Body Control en ik begeleid mensen op het gebied van gezondheid, dus gewichtbeheersing, lekker sporten en voeding. Daarnaast werk ik op een reclamebureau. Als accountmanager attendeer en adviseer ik bestaande en potentiële klanten op verschillende media-uitingen. Dat commerciële zit er bij mij echt wel in. Maar mijn passie en mijn hart liggen toch wel bij voeding.”

Zo ziet ‘Toet’ er nu uit:

fullsizerender

NIEUWS | TV | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Djune-Ann van Asten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kindster

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser