Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Kijken, kijken, kijken

Harde humor, snoeiharde spanning en wonderlijke wezens: 7 x de fijnste series van december

Harde humor, snoeiharde spanning en wonderlijke wezens: 7 x de fijnste series van december

De donkere dagen komen er nu echt aan, maar in je huiskamer is het altijd licht met een portie nieuwe tv-series. Van het hilarische ‘Kerst met de Kuijpers’ tot het superspannende ‘Prison Break 5’ en het sprookjesachtige ‘Tidelands’: zo vier je elke dag een feestje.

| Belinda Janssen

Hier vind je de fijnste series voor de komende maand op een rijtje. Kijken, kijken, want je hoeft niet eens te kiezen.

1. Kerst met de Kuijpers

Jingle Bells, Jingle Bells, Kerst is onderweg. Met Kerst met de Kuijpers kom je alvast lekker in winterse sferen. Nou ja, als je tenminste net als de hoofdpersonages nogal eens in onaangename familieperikelen terecht komt tijdens ‘The most wonderful time of the year’ waardoor Kerstmis in een kouwe kermis verandert. Moeder Marja hoopt op een gezellige tijd met haar zoons Casper en Frank, maar scheidingen, ruzies, een midlifecrisis én Marja’s nieuwe vriend gooien roet in de feestdis. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan ga je je beslist vermaken bij deze comedy met een topcast met onder meer Jeroen Spitzenberger, Ronald Goedemondt, Henriëtte Tol en Carly Wijs. Vanaf 14 december te zien bij Videoland

2. Gevoel voor Tumor

Wat als de dokter zélf ziek wordt? Het overkomt Tristan Devriendt, die na een wilde studententijd keihard werkt aan een carrière als neurochirurg. Alles loopt gesmeerd, totdat hij op een kwade dag te horen krijgt dat hij kanker heeft, volgens Tristan ‘de grootste hufter onder de ziektes’. Niet direct een onderwerp om te lachen, zou je denken, maar deze Vlaamse comedyserie moet het júist van de soms inktzwarte humor hebben. Lachen is gezond, dus ook voor de patiënten in deze gewaagde reeks, waarvoor medemaker Leander Verdievel rijkelijk put uit zijn eigen ervaring met Non-Hodgkin lymphoma. Wil je lachen met een serieuze ondertoon? Dan mag je deze Belgische topper niet missen. Vanaf 16 december te zien op NPO 3.

Lees ook
Deze arts kreeg zelf kanker en schreef er een boek over

3. Prison Break 5

Voor seriejunkies waarschijnlijk het beste nieuws in tijden: Prison Break is eindelijk terug. Was er eerst nog sprake van een miniserie als afsluiting (The Final Break), met dit vijfde seizoen (vorig jaar in Amerika uitgezonden, maar nu dan toch eindelijk ook in ons land te zien) gaan de makers gewoon verder met de verhaallijn rond gevangene Michael Scofield. Ben je de draad inmiddels kwijt? Geeft niks: de andere seizoenen staan ook paraat op Netflix. Dus sluit jezelf maar vrijwillig in huis op voor een weekendje bingen met Wentworth Miller, want dat is zéker geen straf. Vanaf 1 december te zien bij Netflix.

4. Dogs of Berlin

Duitsland doet het goed op Netflix sinds de donkere successerie Dark. Dogs of Berlin begeeft zich op een geheel ander vlak: de moord op een bekende voetballer van Turkse afkomst. De gewelddadige dood van Orkan Erdem is een groot mysterie: is hij door hooligans vermoord, de Turkse maffia, is dit het werk van Duitse neonazi’s of weet Orkans eigen familie soms meer? Agenten Erol Birkan en Kurt Grimmer onderzoeken de zaak die het land in rep en roer zet, en moeten daardoor diep de onderwereld in. Houd jij van een spannende who-dunnit met een hedendaagse multiculturele twist? Dan houdt deze originele serie je gegarandeerd aan je scherm gekluisterd. Vanaf 7 december te zien bij Netflix.

5. Undercover

Is het mogelijk om werk en je eigen leven gescheiden te houden? Maya Cobbina (Sophie Okoneda) is een Britse advocate die een Amerikaanse gevangene uit de dodencel probeert te redden. Maar haar idealisme komt haar behoorlijk in de weg te zitten. Het zware juridische gevecht wordt zo volkomen overschaduwd door een gebeurtenis uit haar verleden, die Maya niet alleen haar carrière, maar ook haar gezinsleven kan kosten. Drama waarin thema’s als racisme en seksisme op realistische wijze worden aangesneden. Vanaf 1 december elke zaterdag te zien op NPO 1, (KRO NCRV) om 22.40.

6. Tidelands

In deze soms snoeiharde en altijd razendsnelle wereld is het heerlijk om eens lekker te ontsnappen met een fijne fantasyserie. Tidelands geeft je dan precies waar je behoefte aan hebt: bovennatuurlijke avonturen met mysterieuze wezens die nog het meest weghebben van zeemeer-minnen en mannen. Hoofdpersonage Cal McTeer keert na een gevangenisstraf terug naar het pittoreske vissersdorpje waar ze opgroeide. Maar haar thuisstadje blijkt opeens bevolkt door sexy maar gevaarlijke creaturen, die ze Tidelanders noemen. De serie wordt al omschreven als een mix tussen True Blood en The Little Mermaid, maar dan voor volwassenen. Vanaf 14 december te zien bij Netflix.

Lees ook
Van swingende stellen tot (Oer-Hollandse) thrillers: 7 x series die je zéker wil zien deze maand

7. Versailles

Het leven van Lodewijk XIV, ofwel de Veertiende, en zijn hofhouding moet allesbehalve saai zijn geweest. De legendarische Zonnekoning had, eufemistisch gesproken, nogal een afstand tot zijn onderdanen en dat leidde tot een onvergetelijk stuk Franse geschiedenis dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. Na een turbulente jeugd groeide Lodewijk uit tot een ware vrouwenverslinder. Maar hij werd vooral bekend vanwege zijn liefde voor oorlogvoeren en protserige paleizen, terwijl het Franse volk steeds armer werd. Royaal voer om van te smullen, met deze uitbundig vormgegeven Frans-Canadese serie als eerbetoon aan de roerige tijden van toen. Wij zitten nu al met een bak popcorn op onze eigen troon thuis. Vanaf 21 december te zien bij NPO Start Plus.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | LIJSTJE VAN DE DAG | SERIE | KIJKEN, KIJKEN, KIJKEN | LEKKER KIJKEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Gif van videostills

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Kijken, kijken, kijken

Lees dit ook even

Please update your browser