Kijken, kijken, kijken

Met deze 7 tv-series kom je de rest van de zomer prima door

Met deze 7 tv-series kom je de rest van de zomer prima door

Alweer terug van vakantie, of natgerend op de camping? Of ben jij die arme collega die deze zomer het werkfort moest bewaken? Hoe dan ook: televisie biedt troost.

| Robert Blokland

Want ja, laten we eerlijk zijn: voor het weer hoef je momenteel echt niet naar buiten.

Lees ook
Onderuit op het pluche: met deze films kom je komende maand wel door

Niet vervelen
Daarom zetten wij zeven heerlijke series voor je op een rij. Opdat je je niet en nergens hoeft te vervelen.

1. ‘Top of the Lake: China Girl’
Regisseur Jane Campion werd alom geprezen voor Top of the Lake, waarin de jonge rechercheur Robin (Elizabeth Moss) infiltreert in een bergsekte. In het ijzersterke tweede seizoen moet ze de moordenaar van een Aziatisch meisje in Sydney vinden. Ook met Gwendolyn ‘Game of Thrones‘ Christie als haar onaangepaste partner. (Vanaf 11 augustus op Lumiereseries.com, en begin september bij de NPO)

2. ‘Suits’ (seizoen 7)
Hitserie Suits, inmiddels begonnen aan zijn zevende seizoen, biedt een openhartig inkijkje in het keiharde Amerikaanse zakenleven. De rode draad tussen alle relatieperikelen van de partners door, vormt het geheim dat nieuwe advocaat Mike Ross (Patrick Adams) met zich mee draagt: hij heeft nooit zijn diploma gehaald en mag dus helemaal zijn ambt niet uitoefenen. (Te zien op Netflix)

3. ‘American Gods’
Misschien wel dé opvolger van Game of Thrones. Wanneer crimineel Shadow in dienst komt van Mr Wednesday (Ian McShane) komt hij erachter dat er in de VS een oorlog tussen Oude en Nieuwe Goden woedt. American Gods is ongrijpbaar, prachtig gemaakt en enorm verslavend. (Te zien op Amazon; ook op dvd)

4. ‘Kingdom’ (seizoen 3)
Een serie over een getroebleerd gezin is niet nieuw. Maar de arena van het sterke Kingdom is dat wel: de wereld van de martial arts. Tegen deze achtergrond probeert Alvey (Frank Grillo) zijn sportschool in Venice Beach draaiende te houden en zijn onrustige zoons op het rechte pad te houden. (Te zien op Videoland).

5. Atypical
Een komisch drama over een jongen met een stoornis in het autismespectrum ontbrak er nog aan. De nieuwe Netflix-serie Atypical draait om de achttienjarige Sam, die, aangemoedigd door zijn therapeut, op zoek gaat naar een vriendin. Dit betekent dat zijn beschermende familie hem moet loslaten, wat Sams vader, zus en vooral zijn overbezorgde moeder confronteert met hun eigen tekortkomingen. (Te zien op Netflix)

6. The Good Place
The Good Place draait allemaal om Eleanor (Kristen Bell, Veronica Mars) die is overleden. Ze komt in het hiernamaals terecht en dat blijkt The Good Place te zijn. Een soort hemel waar alles is zoals je maar wilt. Tenminste, als je écht goed bent geweest. Want wat blijkt; Eleanor heeft haar plek daar niet verdiend, maar is door een administratieve fout in de hemel gekomen. (Te zien op NBC)

7. Icarus
Icarus vertelt het verhaal van Grigory Rodchenkov, oud-directeur van het Russische anti-dopingcentrum en spil in het dopingschandaal. Hij was verantwoordelijk voor het omwisselen van de met doping vervuilde urinemonsters voor schone potjes via een luikje in het laboratorium. (Te zien op Netflix)

SNACKS | TV | LIJSTJE V/D WEEK | KIJKEN, KIJKEN, KIJKEN

Bron: Robert Blokland | Foto: GIF video stills

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Kijken, kijken, kijken

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser