Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Kijken, kijken, kijken

Humor, horror en honden: 7 x de fijnste films van deze maand

Humor, horror en honden: 7 x de fijnste films van deze maand

Een kind krijgen is een cadeau voor de meeste vrouwen, maar zowel in het drama ‘Tully’ als de horrorfilm ‘Hereditary’ pakt het moederschap toch nét wat anders uit. Deze films zijn de komende weken in de bios te zien, en geloof ons: je wil ze zien. 

| Belinda Janssen

En wel allemaal. Griezelen, gruwelen, grappen of gewoon genieten: met dit fijne lijstje blijf jij wel even in die comfortabele bioscoopstoel hangen.

Lees ook
Van duister tot dramatisch: 7 x de tofste series van deze maand

 

1. ‘Tully’

Zwoegende moeder Marlo (Charlize Theron) staat op het punt om te bevallen van haar derde kind. Met volle poepluiers, slapeloze nachten en twee aandachtvragende koters in het vooruitzicht zweeft ze allesbehalve op een roze wolk. De komst van Tully, een jonge oppas die de nachtelijke verzorging van haar overneemt, lijkt haar leven een positieve wending te geven. Deze knappe ‘Night Nanny’ blijkt echter bij lange na niet de oplossing van haar problemen. Regisseur Jason Reitman en scenariste Diablo Cody tekenden eerder voor het Oscar-winnende Juno, waarin ze het verhaal van een grofgebekte tienermoeder vertelden. In Tully laten ze zien dat het moederschap op élke leeftijd een stevige uitdaging is. Heerlijk herkenbaar dus, deze vlijmscherpe dramady met een pijnlijke injectie realisme. Nu te zien in de bioscoop.

2. ‘Isle of Dogs’

Regisseur Wes Anderson ken je ongetwijfeld van zijn supergestyleerde, licht surrealistische kunststukjes als The Grand Budapest Hotel en The Royal Tenenbaums. Isle of Dogs is zijn nieuwste pareltje, dit keer in de vorm van een waanzinnig knap gemaakte stop-motion animatiefilm. Als je van honden én van Japan houdt, zit je zeker goed, want dat komt allemaal samen in dit intrigerende verhaal over een klein jochie dat op zoek gaat naar zijn hond, die net als al zijn soortgenoten naar een soort vernietigingseiland vol nucleaire gevaren is gedeporteerd. De overheid ziet de viervoeters als een gevaar voor de volksgezondheid, maar de honden, onder leiding van straatvechter Chief, zijn niet van plan om zich willoos mee te laten voeren. Een donker sprookje voor volwassenen, met de stemmen van onder anderen Bryan Cranston, Edward Norton en Scarlett Johansson. Nu te zien in de bioscoop.

3. ‘Solo: A Star Wars Story’

De Star Wars-Saga heeft heel wat iconische personages voortgebracht, met Han Solo als onbetwiste vlaggendrager. In deze prequel staat zijn vriendschap met Chewbacca centraal, Wookiee en tevens zijn co-piloot op ruimteschip de Milennium Falcon. In dit strak vormgegeven sf-spektakel zijn alle elementen aanwezig voor de die hard-fans, maar ook de jongere aanwas zal in zijn nopjes zijn met verse castleden als Emilia – Game of Thrones – Clarke en Alden Ehrenreich als een nog piepjonge Han Solo. Terug in de tijd, maar dan wel in een heerlijke futuristische setting. Te zien vanaf 23 mei.

4. ‘Under the Tree’

Verkneukel jij je ook elke keer weer bij De Rijdende Rechter en Meester Frank Visser? Dan moet je zéker naar Under the Tree. In deze inktzwarte IJslandse comedy is te zien hoe een burenruzie over overhangende boomtakken gierend uit de klauwen loopt. Het begint allemaal met een ongeëvenaard hilarische openingsscène, waarin dertiger Atli na een pornografisch akkefietje door zijn vrouw uit huis wordt gegooid. Noodgedwongen trekt hij weer bij zijn ouders in, die in een treurige Vinex-wijk wonen en zo hun eigen issues te verwerken hebben. De toch al slechte relatie met de buren escaleert mede daardoor tot een veldslag van epische proporties. Te zien vanaf 17 mei.

5. ‘Josie’

Sophie Turner ken je als Sansa Stark in Game of Thrones, waarin ze de ene vernedering na de andere ondergaat. In Josie laat ze zichzelf van een geheel andere kant zien als zwaar getatoeëerde femme fatale, die graag oudere mannen het hoofd op hol brengt in het slaperige gehucht waar ze woont. Zoals dat van haar buurman Hank, een wereldvreemde loner. Maar al snel blijkt dat Josie er een dubbele agenda op na houdt. Houd jij van broeierige thrillers met een vleugje erotiek waarin niets is wat het lijkt? Dan ga jij je zeker vermaken bij deze moderne film noir met lekker cheesy retro-elementen: de film werd opgenomen in het kitscherige The Pink Motel in Los Angeles, dat geheel in babyroze forties-stijl is ingericht. Te zien vanaf 17 mei.

6. ‘Hereditary’

Hereditary is volgens de makers én social media ‘de engste film aller tijden’. Dat werd destijds ook over The Exorcist gezegd, dus het is niet zo vreemd dat de films thematisch nogal wat overeenkomsten hebben: horror, religie en bezeten kinderen. Het verhaal begint met de dood van Ellen, de weinig geliefde (groot)moeder van het gezin Graham. Met haar overlijden komen er duistere familiegeheimen naar boven, die zich lijken te manifesteren in kleindochter Charlie. Dit doodenge meisje ontwikkelt zich tot een goudblond psychopaatje, inclusief supersadistische acties. Ren jij huilend de bioscoop uit zoals het testpubliek, of blijf je lachend zitten bij de steeds gruwelijkere scènes? Er is maar één manier om daar achter te komen: gaat dat zien. Dat kan vanaf 14 juni.

7. ‘Deadpool 2’

Ryan Reynolds is niet bang om zich van zijn minder goede kant te laten zien. Wat heet: de anders zo appetijtelijk ogende acteur zet met dit vervolg op het door hemzelf geproduceerde Deadpool uit 2016 een uniek personage uit de Marvel-stallen neer: scheldend, vloekend en met een volledig verbrande boeventronie. Een echte antiheld die in zijn strakke rood met zwarte pakje een spoor van verderf achterlaat, simpelweg omdat het kán. Hoewel: zelfs in het universum van Deadpool kan niet álles: een scène waarin hij een baby-Hitler wurgde, werd last minute uit de film geknipt wegens ongepast. Houd je van harde actie in combinatie met ongekend grove grappen? Dan zal deze sequel je beslist niet teleurstellen. Te zien vanaf 17 mei.

VIDEO'S | NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG | KIJKEN, KIJKEN, KIJKEN | BIOS & BINGEN

Bron: LINDA.nieuws | Foto: Gif. van stills

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Kijken, kijken, kijken

Lees dit ook even

Please update your browser