Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Kijken, kijken, kijken

7 x films die je deze maand in de bioscoop móet zien

7 x films die je deze maand in de bioscoop móet zien

De dagen worden weer korter, de temperatuur wordt weer lager; er is geen betere plek om het herfstweer te ontlopen dan de bioscoop. 

| Robbert Blokland

Welke titels mag je komende maand zeker niet missen?

Lees ook
7 x tv-series die je komende maand niet mag missen

1. IT
Als je de nieuwe verfilming van het beroemde boek IT van Stephen King nog niet hebt gezien, ben je vermoedelijk de enige. De sfeervolle horrorfilm over een plattelandsstadje dat wordt belaagd door een demonische clown ontpopte zich de afgelopen weken tot de grootste horrorhit in jaren.

2. Bella Donna’s
De Nederlandse film grossiert tegenwoordig in romkoms over ongelukkige dertigers. In Bella Donna’s besluiten drie vriendinnen (onder wie Carolien Spoor) na de dood van nummer vier haar bucketlist af te werken. Een van de opdrachten: de ware liefde vinden. Zou het ze lukken?

3. Mother!
Er is geen middenweg mogelijk met dit gotische, gelaagde horrorverhaal over een echtpaar (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) dat besluit samen een afgebrand huis opnieuw op te gaan bouwen. Op een avond staat er een vreemdeling voor de deur die hun levens verandert. Kijk zelf en bepaal of je een lover of een hater bent, want deze film zorgt al voor de nodige verdeeldheid.

4. 120 BPM
Zowel in Cannes als op Film by the Sea in Vlissingen ontving dit prachtige, ontroerende, pure Franse drama over de Parijse homobeweging in de jaren negentig meerdere prijzen. Frankrijk was het laatste land van Europa dat de problemen met aids erkende; regisseur Robin Campillo vereeuwigde de strijd om gelijkheid waar hij zelf een kwart eeuw geleden aan meedeed.

5. Detroit
Regisseur Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty) is iemand die zich niet laat afschrikken door hete hangijzers. Zij reconstrueert in haar grimmige nieuwste film een incident dat in 1967 in Detroit plaatsvond toen racistische witte agenten een nacht lang een huis vol onschuldige Afro-Amerikanen terroriseerden. Het had net zo gemakkelijk in 2017 kunnen gebeuren, constateert de film mismoedig.

6. Kingsman: The Golden Circle
Kingsman: The Secret Service, waarin Britse gentleman Colin Firth straatjoch Taron Egerton inlijft bij een geheim genootschap, was een van de leukste actiefilms van de afgelopen jaren. Nu is er een waardig vervolg waarin zij ten strijde trekken tegen psychopathische maffiabaas Poppy (Julianne Moore) en haar leger van mechanische honden. Met een hilarische bijrol voor Elton John.

7. Loveless
Dit beklemmende Russische drama over een jong echtpaar dat in scheiding ligt was één van de grootste verrassingen van het festival van Cannes. Als de 12-jarige zoon verdwijnt, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen falen en onvermogen. Het open slot komt aan als een mokerslag.

SNACKS | KIJKEN, KIJKEN, KIJKEN

Bron: Robbert Blokland | Foto: GIF filmstills

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Kijken, kijken, kijken

Lees dit ook even

Please update your browser