#houvol

Vijftig kilo lichtere oud-minister Jan Kees de Jager deelt voor- en na-foto's

Vijftig kilo lichtere oud-minister Jan Kees de Jager deelt voor- en na-foto's

Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager is de afgelopen maanden echt een metamorfose ondergaan, nu hij vijftig kilo kwijt is. ‘Ik voel me jonger.’

| Jorieke van Noorloos

Gedurende zijn tijd in de Tweede Kamer woog de ex-CDA’er maar liefst 125 kilo. Zou je nu niet meer zeggen.

Lees ook
Honderd kilo lichtere Marc van der Linden deelt foto’s: ‘Godzijdank herkent koning me nog’

‘Er moest iets gebeuren’
De Jager wist al jaren dat hij de nodige pondjes moest gaan kwijtraken, maar het wilde nooit echt lukken. Totdat hij bij KPN, waar hij nu werkt, twee gesprekken had over zijn gezondheid. Tegenover RTL Nieuws vertelt hij: “Tijdens deze zogenoemde vitaliteitgesprekken werd er tegen mij gezegd dat mijn levensverwachting aanzienlijk beter is wanneer je niet rookt en wanneer je een gezonde BMI hebt. Nu heb ik nooit gerookt, maar mijn BMI klasseerde me wel als ‘echt veel te zwaar’.” Toen hij tijdens een zakenreis ook nog ziek werd vanwege een bacterie-infectie, wist hij het zeker: er moest iets gebeuren.

Maagverkleining
De oud-minister ging in gesprek met deskundigen over hoe hij zijn afvalrace het beste kon gaan aanpakken en kreeg het advies om een programma te volgen dat je levensstijl helemaal omgooit: minder en anders eten en meer bewegen. Ook nam hij een soort maagverkleining.

Opnieuw voorstellen
Tegenover RTL Nieuws vertelt De Jager dat hij door zijn transformatie ook een stuk minder wordt herkend op straat. “Maar dat geldt ook voor mensen die me goed kennen en me een jaar niet meer hebben gezien: regelmatig moet ik me opnieuw voorstellen. Dat leidt soms tot grappige situaties.”

Nog gelukkiger
Maar wat heeft het gewichtsverlies hem nu allemaal opgeleverd? De Jager vertelt: “Ik voel me in allerlei opzichten jonger. Tot vorig jaar was ik al een gelukkig mens, maar nu ben ik nóg gelukkiger geworden. Dat had ik niet verwacht, ook dat is extra winst. Dit was mijn eigen ‘reis’ die mij veel heeft gebracht en die ik daarom graag wil delen.”

 

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser