#houvol

Van India tot Thailand: 6 x gezonde én lekkere curryrecepten

Van India tot Thailand: 6 x gezonde én lekkere curryrecepten

Het is deze week de Nationale Week van de Curry en dat kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Het typisch oosterse gerecht kent talloze variaties die allemaal heerlijk zijn. 

| Maaike van de Graaf

En vandaag delen wij zes gezonde curryrecepten.

Lees ook
Zet de borrelplank maar klaar: 5 x gezonde dipsauzen

Indiase curry met champignons en sperziebonen
Deze curry is heerlijk met bruine rijst of zelfgemaakt naanbrood. Snipper als eerste de ui en hak de peper fijn, bak dit vervolgens in een pan en voeg daar de currypasta bij. Laat het geheel een aantal minuten sudderen en snijd ondertussen de aubergine, champignons en sperziebonen in stukjes. Voeg vervolgens bij de currypasta de tomatenblokjes, kokosmelk en de groenten. Laat de curry nogmaals vijftien minuten sudderen en voilà: de curry is klaar.

Kikkererwtencurry
Een curry met kikkererwten vult altijd ontzettend goed en bevat veel vitamine B, eiwit en ijzer. Vandaar dat wij dit recept met je delen. Snijd de uien in halve ringen en bak ze in een pan tot ze helemaal bruin zijn. Snijd ondertussen de gember, knoflook en chilipeper fijn en voeg deze na tien minuten toe bij de uien. Voeg vervolgens de kruiden ook toe aan het geheel, samen met de gepelde tomaten en kikkererwten. Kook er wat rijst bij en serveer de curry met wat citroensap en koriander.

Rode curry met linzen en bloemkool
Ook voor deze curry begin je met het snijden en bakken van de uien. Voeg vervolgens de currypasta en de linzen toe en bak ze vijf minuten mee. Blus het geheel met bouillon en een blik tomaten. Laat ook de gesneden wortel, bloemkool en sperziebonen meekoken in de curry. Als laatst voeg je erwten toe en top je de curry af met verse koriander en wat kokosroom. Bij deze curry kun je ook weer kiezen tussen rijst of naanbrood.

Gele curry met kip
Even geen tijd om lang in de keuken te staan? Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere én gezonde curry. Kook als eerst de bruine rijst en voeg in een hete pan de currypasta, prei en overige groenten toe- die groenten kun je naar keuze uitkiezen. Bak alles een paar minuten aan en voeg dan ook kokosmelk, linzen en water toe. Laat het geheel sudderen en bak ondertussen in een andere pan (vegetarische) kipstukjes en voeg deze daarna toe aan de curry. Eet smakelijk.

Thaise currysoep met zoete aardappel en courgette
Niet alleen in India serveren ze curry’s, ook in Thailand weten ze er raad mee. Kook voor deze soep als eerst de zoete aardappel en broccoli beetgaar. Verhit in een pan wat kokosolie en bak daar tofu in samen met de ui. Voeg vervolgens de gele currypasta toe en na een paar minuten ook de courgette, knoflook, gember en peper. Als laatst doe je daar de kokosmelk, bouillon en citroengras bij en voeg je alle ingrediënten bij elkaar. Na tien minuten sudderen is de currysoep klaar om gegeten te worden.

Groene curry met tofu
Deze groene curry heeft maar vijf ingrediënten en is toch heel lekker en gezond. Wok de tofu in een pan voor ongeveer vijf minuten en voeg dan de zoete aardappel, kokosmelk en groene currypasta toe. Laat het geheel sudderen en voeg daarna nog de broccoli toe. De curry is heerlijk met wat rozijnen en bruine rijst.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: Feel good by food / De wereld op je bord / Meer vitaliteit / Fair Trade Original / World of dani / Pinch of yum | Foto: Foter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Meer #houvol

Lees dit ook even

Meer #houvol

Please update your browser