Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Tamara viel 42 kilo af voor kinderwens en werd na meerdere tegenslagen eindelijk zwanger

Tamara viel 42 kilo af voor kinderwens en werd na meerdere tegenslagen eindelijk zwanger

Negen jaar geleden probeerde Tamara zwanger te worden terwijl ze 122 kilo woog. Het lukte niet, en toen de arts haar vertelde dat haar gewicht niet meehielp, ging de knop om.

| Yara Mureau

Uiteindelijk lukte het wél, toen ze de hoop eigenlijk al had opgegeven.

Lees ook
Jennefer (31) bleef aankomen en ontdekte pas tijdens haar zwangerschap waarom

Miskramen
Tamara en haar man wilden een kindje, maar het lukte niet. “Negen jaar geleden kreeg ik twee miskramen. Het lukte niet om zwanger te worden, dus de arts zei tegen me: ‘De volgende stap is IVF, maar weet wel: je gewicht helpt niet mee’. Toen was de keus voor mij heel helder en begon ik met afvallen.”

In de sportschool
Vanaf toen stond Tamara drie dagen per week in de sportschool, samen met haar man. “Hij steunde me ook met eten. Hij at chips als ik in bed lag of haalde spullen in huis die ik niet lekker vond.”

Mexico
Tamara viel 42 kilo af, maar nog steeds lukte het niet om zwanger te worden. “We hadden het erover gehad, maar we wilden niet zwanger worden via IVF. We gaven de hoop op en stopten met de pogingen.” Het stel ging een tijd naar Mexico. “Die reis hadden we echt nodig, we kwamen aan bij een kerkje en begonnen samen heel hard te huilen.”

Zwanger
Toen ze terugkwamen uit Mexico, stopte Tamara met de pil. “We waren al aan het bedenken wat onze volgende reis werd, maar ineens was ik zwanger.” Dat kwam nogal onverwacht. “Ik had er zo niet op gerekend en het was heel spannend. Ik kreeg zelfs al heel vroeg een echo, omdat ik de spanning niet trok.” Na twintig weken durfden Tamara en haar man erop te vertrouwen dat het goed kwam. “Ik ben veertig weken iedere ochtend ziek geweest, maar dat maakte me niks uit.”

Tweede zoon
Tijdens haar eerste zwangerschap kwam Tamara weer dertig kilo aan. “Ik at een pot Nutella per week, dus na de geboorte van mijn eerste zoon ben ik weer gaan sporten.” Twee jaar na de geboorte van Tamara’s zoon werd ze opnieuw zwanger. “Ook die kwam heel onverwacht en eigenlijk is dat ons ‘verrassingsei’.”

Huisje
Haar zoons grappen nu wel eens over haar ‘dikke buik’. “Plat wordt-ie nooit. Maar dan zeg ik altijd dat mijn buik hun huisje was en dat hij daarom nu een beetje dik is. En mama’s móeten zacht zijn, want dat knuffelt lekkerder.”

Postitiever en lekkerder
Tamara moet altijd blijven opletten. “Ik ga niet meer naar de sportschool maar ik let wel heel erg op mijn voeding.” Ze schommelt nu tussen de 83 en 85 kilo, maar daar is ze meer dan tevreden mee. “Het is levenslang een ding, maar ik heb er geen last van en het is automatisme geworden. Ik voel me nu veel positiever en lekkerder, maar dat betekent niet dat ik toen ik nog zwaar was ook ongelukkig was. Doe gewoon waar je je zelf fijn bij voelt.”

SNACKS | INTERVIEW | GEZOND | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Tamara

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser