su-anne houdt vol

Su-Anne blogt: 'Met mooie jurkjes moet je niet sollen'

Su-Anne blogt: 'Met mooie jurkjes moet je niet sollen'

Su-Anne (35) uit Nijmegen deed een sportopleiding en studeerde fysiotherapie. Ondanks dat wil ze tóch wat kilo’s kwijt en blogt ze voor #houvol over haar afvalpoging.

| Su-Anne van Waes

Ze houdt je met liefde op de hoogte van haar strijd tegen de kilo’s.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Mijn lijf kan goed presteren zonder ontbijt’

Blog #36: jurkstress
Het ‘weddingbell’-seizoen is in volle gang. De ene vriendin na de ander trouwt. In onze vriendinnengroep breken we dan vaak ons hoofd over het vraagstuk wat we in hemelsnaam aan moeten. Want ja, wie wil er nou niet mooi uitzien op een trouwerij? Een mooie jurk… En het liefst ook een lijf dat mooi in die jurk past. Jammer trouwens dat je die niet op bestelling kunt laten meeleveren bij Zalando.

Eind maart had ik een mooi groen jurkje gekocht voor een feest. Naar welk feest ik hem aan zou doen, liet ik destijds nog even in het midden. Ik kocht hem vanuit de theorie ‘mooie jurkjes heb je nooit genoeg en komen altijd van pas’.

Ongeveer drie weken geleden schoot het ‘wat doen we in hemelsnaam aan’-vraagstuk door mijn hoofd. Al snel wist ik hem te beantwoorden: die groene jurk die ik eind maart had gekocht. Check! Probleem opgelost. Verder dacht ik er niet meer over na.

Gisteren trok ik het jurkje een paar uur voor de bruiloft uit de kast. Ik liet ik hem over mn lijf glijden, en wat bleek: hij gleed bijna door naar mijn enkels (verschrikt poppetje). Shit… Blijkbaar is mijn lijf zo veranderd, dat het jurkje TE GROOT is geworden. Wie had dat nou kunnen denken? Ikzelf… Als ik even iets beter had nagedacht! Grrr.

Drie uur voor de bruiloft was het te laat voor optie één (een nieuwe jurk kopen), optie twee (een jurk nog even wassen) en optie drie (jurk naar de stomerij brengen). Conclusie: ik moest het doen met dat net iets te ruim geworden groene jurkje. Met de rits goed aangetrokken en een extra knoopje aan de achterkant, zodat mijn borsten niet zichtbaar waren aan de zijkant, was het opgelost.

Toen op de bruiloft tijdens het avondeten een foodtruck kwam binnenrollen ben ik los gegaan. Ik heb een extra grote friet genomen met véél mayo, een frikadel en als bonus een extra kroket. Boontje komt om z’n loontje. Ik zal mijn lijf eens leren. Leuk hoor dat afvallen, maar met mooie jurkjes moet je niet sollen.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Het kaasplankje was zo groot als een strijkplank’

Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL | SU-ANNE HOUDT VOL

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer su-anne houdt vol

Meest gelezen

Meer su-anne houdt vol

Lees dit ook even

Meer su-anne houdt vol

Please update your browser