su-anne houdt vol

Su-Anne blogt: 'Ik bereid elke avond mijn lunch voor de volgende dag'

Su-Anne blogt: 'Ik bereid elke avond mijn lunch voor de volgende dag'

Su-Anne (35) uit Nijmegen deed een sportopleiding. Ondanks dat wil ze tóch wat kilo’s kwijt en blogt ze voor #houvol over haar afvalpoging.

| Su-Anne van Waes

Ze houdt je met liefde op de hoogte van haar strijd tegen de kilo’s.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Als ik elke keer ijsthee ga bestellen, zijn de rapen gaar’

Blog #22 vrijdag 19 mei: Meal prepping
Normaal ben ik niet zo van de hippe woorden, maar vandaag maak ik een uitzondering. In het kader van #houvol heb ik namelijk een successleutel gevonden. Heb ik je aandacht? Mooi, want daar komt ie: meal prepping. Oef. Die hippe term kan bijna niet hipper, maar ik kan jullie vertellen: het werkt wel.

Vorig jaar bestond meal prepping bij mij uit de volgende stappen: één voet al over de drempel, snel controleren of ik mijn pinpas in mijn tas had zitten, bij positief resultaat de voordeur achter me dichttrekken.

Ik zou deze vorm van meal prepping willen omschrijven als ‘snel’, ‘doeltreffend’ en ‘efficiënt’. In de avond geen gedoe met brood smeren, in de ochtend geen extra handelingen om je lunch nog te regelen en precies op het moment dat je honger hebt, je eten uitzoeken, afrekenen en opeten. Ideaal.

Er kleefde alleen één groot nadeel aan. Op mijn werk hebben we de luxe van een uitgebreide kantine, maar het assortiment bestaat voor het merendeel uit rijk gevulde stokbroden. Variërend van smeuïge kip-kerriesalade tot een bal gehakt. Dat is voor één keer (oké vooruit, twee keer) handig en lekker, maar vijf dagen in de week een half stokbrood naar binnen werken terwijl je niet sport, is niet zo’n beste keuze.

Toen ik in januari bij mezelf te rade ging, stond het thema ‘lunchen’ op mijn aandachtslijstje. Ik wist drommels goed dat hier winst te behalen viel. En dat betekent dat ik tegenwoordig de dag van te voren netjes nadenk over mijn lunch. Ik bereid mijn lunch voor de dag erna als ik ’s avonds aan het koken ben. Ik sta dan toch in de keuken, dus pak maar meteen door.

Soms vind ik het (een hoop) gedoe om ’s avonds al met de volgende dag bezig te zijn of om met die bakjes te slepen die net niet in je tas passen. Maar op het moment dat ik mijn lunch aan het opeten ben, voel ik me altijd blij en trots dat ik goed voor mezelf heb gezorgd en gezonde voedingsstoffen tot me neem voor een fitter lijf. Dat fijne gevoel helpt me dan weer om het voor de dag erna ook weer goed te regelen. Zo ben ik in een positief draaiend cirkeltje terecht gekomen met betrekking tot lunch prepping.

Wat ik vooral eet? Yoghurt, salades of wat er is overgebleven van mijn avondeten. En ik beken: dat laatste is favoriet. Zo had ik gisteren een spinazietaart gemaakt en daar bleef nog een klein stukje van over. Eigenlijk zie ik dat meal prepping als body prepping. Als ik goede voorbereidingen tref voor mijn voeding, bereid ik mezelf ook voor op voor dat fittere lijf dat ik graag wil. Die gedachte maakt het een stuk leuker. Als je er nog niet mee begonnen bent, dan zou ik zeggen: probeer het eens. Het is even doorbijten, maar hé, laten wij daar nou net supergoed in zijn.

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL | SU-ANNE HOUDT VOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer su-anne houdt vol

Meest gelezen

Meer su-anne houdt vol

Lees dit ook even

Meer su-anne houdt vol

Please update your browser