#houvol

Su-Anne blogt: 'Ik dacht dat ik voor altijd gedoemd zou zijn tot personal training'

Su-Anne blogt: 'Ik dacht dat ik voor altijd gedoemd zou zijn tot personal training'

Su-Anne (35) uit Nijmegen deed een sportopleiding en studeerde fysiotherapie. Ondanks dat wil ze tóch wat kilo’s kwijt en blogt ze voor #houvol over haar afvalpoging.

| Su-Anne van Waes

Ze houdt je met liefde op de hoogte van haar strijd tegen de kilo’s.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘De tafel stond vol met m&m’s, bier, frisdrank en popcorn’

BLOG #28 DINSDAG 13 JUNI: VOLHOUDEN
Afgelopen weekend op het LINDA.festival kwam ik een vrouw tegen die veertig kilo was afgevallen. Wauw. Wat ontzettend knap. Als ik iemand dat hoor zeggen, heb ik altijd bewondering voor de toewijding die mensen hebben gehad voor hun doel.

Toen ik vroeg hoe het nu ging, vertelde ze dat het goed ging maar dat ze wel moeite had met het #houvol-principe. Ze was aan het zoeken naar een manier waarop ze het kon volhouden. Tijdens het afvallen werd ze begeleid en nu deze begeleiding er niet meer was, moest ze weer zoeken naar een nieuw ritme en structuur om niet terug te vallen in oude patronen.

Omdat terugvallen mijn grootste angst is, hebben personal trainer Martijn en ik daar van te voren een stappenplannetje tegen bedacht. Ons briljante ‘master plan’ ziet er als volgt uit. Hoofddoel: sporten maakt drie keer per week onderdeel uit van mijn leefstijl. Te bereiken via drie stappen: eerst honderd procent begeleiding van Martijn, dan werken aan zelfstandigheid, en uiteindelijk alle personal training vervangen voor groepslessen.

Bij die laatste stap ben ik nu nog niet. Ik vind het nog heel prettig om Martijn een keer per week te treffen. Ik merk dat ik dat lijntje nodig om de andere drie keer zelfstandig te kunnen volbrengen. Wel heb ik er vertrouwen in dat ik ooit stap drie haal.

Ik heb namelijk al vaker het tegendeel voor mezelf bewezen. In januari dacht ik dat ik voor altijd gedoemd zou zijn tot personal training om mij aan het sporten te krijgen. Ondertussen weet ik wel beter. Die constatering geeft de burger moed.

Wanneer ik overstap naar stap 3? Geen flauw idee. Ik stap pas over als ik denk dat het me lukt. Op die manier weet ik zeker dat ik me vertrouwd en zelfverzekerd genoeg voel om het ook zelf vol te houden. Tot die tijd blijf ik lekker in stap 2 hangen.

Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Ondanks de warmte lieten we de ijsjes aan ons voorbij gaan’

SNACKS | #HOUVOL | SU-ANNE HOUDT VOL

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser