Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Sandra (47) wilde weer met haar vrienden mee uit kunnen en viel 40 kilo af

Sandra (47) wilde weer met haar vrienden mee uit kunnen en viel 40 kilo af

Sandra woog 124 kilo en zat door haar gewicht niet lekker in haar vel. Toen ze bepaalde dingen moest gaan laten, besloot ze dat het roer om moest. 

| Stephanie Kersbergen

Nu, veertig kilo lichter, kan ze eindelijk weer mee uit met haar vrienden.

Lees ook
Gerranda (47) viel 44 kilo af: ‘Vrienden waren jaloers omdat het mij wél lukte’

Moederfiguur

“Ik was het type dat alleen maar op de bank zat, en bleef zitten”, vertelt Sandra aan LINDAnieuws. Ze ging wel naar haar werk, maar verder vond ze naar buiten gaan al een groot probleem. “Uitgaan deed ik niet. Soms naar een concert, maar dan voelde ik me bekeken. Mijn vrienden ondernamen wel leuke dingen.” In haar vriendengroep – waar zij de jongste is – viel het ook op dat ze weinig uitging. “Eén van mijn vrienden zei op een gegeven moment: ‘Jij bent net zo’n moederfiguur dat altijd thuisblijft en iedereen opvangt met koekjes en koffie’. Dat wilde ik niet zijn. Ik ben nota bene de jongste.”

Sandra voor het afvallen:

Houvol Sandra

Personal coach

Een vriendin van Sandra vertelde haar dat ze met een personal coach was begonnen met hardlopen, en raadde dit sterk aan. “Een personal coach kost natuurlijk geld. Maar op dat moment was ik aan het nadenken over een gastric bypass, en dat kost ook wat. Ik besprak het met mijn man en die vond ook dat ik voor de personal coach moest gaan, omdat dit toch gezonder is.” Tijdens de eerste afspraak met haar trainer zette Sandra meteen een grote stap. Haar trainer vroeg haar of ze binnen of buiten wilde sporten. “Ik ben voor buiten sporten gegaan, wat een grote drempel was voor mij. Stap voor stap heeft mijn trainer me geleerd om buiten te sporten.”

Blog

Sandra houdt een blog bij waarop ze haar gedachten over afvallen, sporten en andere dingen neerpent. “Ik schrijf graag en kan alles kwijt op mijn blog.” Er zijn vrienden die van haar blog afweten, en af en toe krijgt ze reacties. Maar ze schrijft vooral voor zichzelf. “Ik wil er gewoon over schrijven. Als mensen het lezen, dan is dat mooi meegenomen. Zo niet, dan staat het er gewoon.”

Sandra na het afvallen:

Houvol Sandra

Streefgewicht

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Sandra startte met afvallen en sporten, en inmiddels schommelt ze rond de 84 kilo. Een streefgewicht heeft ze nooit gehad. “Ik heb er nooit een cijfer opgeplakt, van ‘zoveel wil ik afvallen’. Het zit er niet allemaal aan in een jaar, dan hoeft het er ook niet allemaal af in een jaar.”

Winkelen

Ook gaat ze weer winkelen, iets waar ze vroeger een hekel aan had. “Kleding uit een rek pakken, het stuk passen, merken dat het niet past en dan moeten huilen in een pashokje. Als ik dan iets vond dat wel paste, kocht ik dat in meerdere kleuren om zo variatie te hebben in mijn kledingkast.” Nu heeft ze er geen problemen meer mee, en kan ze de dingen kopen die ze wíl kopen. Uitgaan met vrienden doet ze ook, wat voor haar één van de belangrijkste motieven voor het afvallen was. “Had ik eerder geweten dat ik me nu zo goed zou voelen, dan was ik er echt eerder mee begonnen.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Sandra

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser