Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Samantha (30) viel 55 kilo af: 'Ik wilde absoluut niet zo in mijn trouwjurk'

Samantha (30) viel 55 kilo af: 'Ik wilde absoluut niet zo in mijn trouwjurk'

Samantha was veel aangekomen door medicijnen en woog op een gegeven moment 130 kilo. Afvallen mocht ze niet meteen van de dokter, wegens een psychische ziekte.

| Stephanie Kersbergen

Maar dat was niet haar enige reden om af te vallen, er was ook een trouwjurk in het spel.

Lees ook
Tamara (30) sloeg door in afvallen: ‘Ik raakte al in paniek als ik eten zag’

Psychische ziekte
Samantha kampt al langere tijd met een psychische ziekte en hier had ze acht verschillende soorten medicijnen voor nodig. Om welke ziekte het gaat vertelt Samantha liever niet, hier praat ze namelijk maar met weinig mensen over. Zes van deze medicijnen zorgden ervoor dat ze veel aankwam en meer eetlust kreeg. Ze kwam vijftig kilo aan. Samantha was “doodongelukkig”, zoals ze zelf zegt. “Door een psychische ziekte kijk je heel anders naar de wereld en jezelf, negatiever. Toen was ik ook nog eens veel aangekomen en iedereen staarde, mensen herkenden me niet meer. Ik vond dat ik niet zo hoorde te zijn.”

Samantha voor het afvallen:

Groen licht
Maar ze mocht nog niet afvallen van haar dokter. “Ik moest eerst mentaal beter worden, me op afvallen focussen zou teveel zijn. Ik moest me eerst op mijn hoofd richten.” Uiteindelijk gaf de dokter haar ‘groen licht’ gaf en ze mocht afvallen. “Geleidelijk aan mocht ik minder medicijnen gaan gebruiken. Nu heb ik er nog twee. Toen ik stabiel bleef nadat de meeste medicijnen waren afgebouwd, mocht ik gaan afvallen.”

Diëtiste
Hoe ze 55 kilo kwijt is geraakt? “Via de zorgverzekering kwam ik in contact met een diëtiste. De dokter zei wel dat ik in aanmerking kwam voor een maagverkleining, maar ik wilde dit op eigen houtje doen.” Samantha heeft het op de manier gedaan die voor haar werkt, namelijk door letten op de voeding met hulp van een diëtiste en meer gaan wandelen en fietsen. “Het is een levenswijze, die je je hele leven vol moet houden. Dat lukt niet als je alleen maar sapjes mag drinken van jezelf. Op verjaardagen nam ik dus altijd een glas water, maar pakte ik wél een blokje kaas.”

Trouwen
In mei 2015 werd Samantha ten huwelijk gevraagd door haar vriend, die nu haar man is. Dat was een extra duwtje in de rug voor haar. “Ik wilde absoluut niet zoals ik was in mijn trouwjurk. Zo wilde ik niet op mijn trouwfoto’s staan. Je trouwt maar één keer, als het goed is, en ik wilde met plezier naar mijn foto’s kunnen kijken. Dat kan ik nu.”

Samantha na het afvallen:

Gestimuleerd
Ze werd ook heel erg geholpen in het afvallen door vrienden en familie, iedereen steunde en begreep haar. “Mijn man steunde me ook heel erg. We woonden toen al samen, dus er zou veel voor ons veranderen. Ik ging bijvoorbeeld heel anders eten, maar ik hoefde voor hem nooit wat anders te koken. Hij at gewoon met mij mee, en dat hielp mij heel erg.”

Hoe gaat het nu?
Op dit moment is Samantha tevreden met hoe ze eruitziet. “Ik ben nog steeds geen model, ik heb nu maat 38/40. Maar goed is goed, je moet er niet in doorschieten. Ik zit nu op een gezond gewicht en dat is waar ik het voor doe.” Samantha weegt nu 75 kilo.

Ook Rafke ging trouwen, in 2 jurken, 1 bruid zoekt zij de perfecte trouwjurk uit. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele videos en LINDA.tv-programma’s. 

LIFESTYLE | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Samantha

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser