#houvol

Natasja (30) wil graag een kind, zette de knop om en viel 43 kilo af

Natasja (30) wil graag een kind, zette de knop om en viel 43 kilo af

Natasja (30) woog 117 kilo en was enorm onzeker. Maar zij en haar man hebben een kinderwens, en dat was de ultieme reden om aan een gezondere levensstijl te gaan werken.

| Yara Mureau

Nu is Natasja 43 kilo lichter en zit ze een stuk lekkerder in haar vel.

Lees ook
Gabriela (37) viel 27 kilo af en had daardoor de bruiloft waar ze altijd al van droomde

Onzeker
Natasja was altijd al wat voller en daar was ze vaak onzeker over. “Het werd verbaal duidelijk gemaakt dat ik er niet oké uitzag. Zolang ik me kan herinneren was ik altijd de zwaarste leerling, zus en vriendin.”

Natasja

Kinderwens
Natasja en haar man Bas hebben een kinderwens en dat is ook de grote reden dat ze is begonnen met afvallen. “Omdat ik heel graag kinderen wil, wist ik dat ik gezond moest zijn. Mijn gewicht is het enige waar ik invloed op heb. Die kinderwens was eigenlijk een motivatie om de stap te zetten.”

Speciaal traject
Natasja begon op 1 januari 2016 met haar afvalrace. “Mijn zusje kwam met een speciaal sporttraject voor mensen met overgewicht. Zo werd het makkelijker om te beginnen.” Ze begon op haar eten te letten. “Twee jaar geleden kon ik twee borden pasta op met extra saus en veel kaas. Ik at echt veel te veel.”

Samen lijnen
Maar samen met Bas ging ze gezonder eten. “Als hij niet had meegedaan, denk ik dat het veel moeilijker was geweest.” Haar man hoefde helemaal niet af te vallen, maar steunde Natasja heel erg. “Hij heeft zelfs een keer toastjes in de keuken opgegeten, zodat de verleiding voor mij een stuk kleiner werd.”

Geen gedoe, gewoon gezond
Op haar Instagramaccount staat als motto: :gewoon geen-gedoe gezond leven”, wat Natasja erg helpt. “Ik vond afvallen belangrijk, maar dat was een bijzaak voor gezond leven. Daarom heb ik het volgehouden.” Ze heeft namelijk vaker geprobeerd om te diëten. “Het ging me nooit snel genoeg. Ik ben er nu achter dat ik geen fitgirl ben en dat ook niet word. Vijf keer per week sporten hou ik niet vol, maar gezond eten wel.”

Natasja

Minder onzeker
Natasja weegt nu 74 kilo en voelt zich zekerder dan ooit. “Ik was altijd onzeker. Maar ik merk nu dat ik een stuk beter in mijn vel zit. Ik voel me lekker en energiek.” Ook heeft ze het gevoel dat vreemden haar nu eerder accepteren. “Mensen rekenen me niet meer af op mijn uiterlijk, ik heb nu pas het idee dat ik écht een eerste kans krijg.”

Uitdagingen aan gaan
Natasja voelt zich niet alleen zekerder over haar uiterlijk. “Het speelt in veel aspecten in mijn leven. Ik durf mezelf meer te ontplooien.” Ze doelt op haar nieuwe functie als gedragsdeskundige. “Dat is een uitdaging die ik vroeger waarschijnlijk niet had aangedurfd. Ik durf nu veel meer te ondernemen, omdat ik mezelf verder heb ontwikkeld.”

Natasja

Gezin stichten
De kinderwens van Natasja en Bas is er nog steeds. “Ik hoop dat het ons gegund is en dat ik samen met mijn man een gezinnetje kan stichten.” Natasja heeft geen specifiek doel meer. “Mijn doel was om onder de honderd kilo te wegen, maar dat lukte al snel. Ik zou het leuk vinden als ik 67 kilo zou wegen, dan ben ik precies 50 kilo afgevallen.”

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Natasja Wubs

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser