#houvol

Psychologisch trucje: dit kun je doen als je minder wil snoepen

Psychologisch trucje: dit kun je doen als je minder wil snoepen

Hersluitbare zakjes zijn volgens onderzoek van de Universiteit van Gent dé oplossing tegen lekkere trek. We laten snoep namelijk vaker staan als het zakje weer dicht kan.

| Kaisa Viljanen

Het steeds weer openen van het zakje maakt ons bewuster van het eten.

Lees ook
Moeder Wilma: ‘Ik liet mijn kind kilo’s snoep eten tot hij brullend aan tafel zat’

Snoepen in de bioscoop
Hersluitbare verpakkingen kunnen dus een oplossing bieden voor iedereen die minder snoep en chips wil eten, volgens de vakgroep marketing van de Universiteit van Gent. Het onderzoek werd gedaan onder studenten. Ze werden uitgenodigd voor een filmvoorstelling en kregen allemaal zak snoep en een flesje water. De ene helft van de studenten kreeg snoepjes in een hersluitbare verpakking, de andere helft niet. De studenten wisten dat niet van elkaar.

Psychologische drempel
Na de film werden alle snoepzakjes gewogen. In de hersluitbare verpakkingen zat nog veel meer snoep dan in de niet hersluitbare zakjes. Hetzelfde bleek toen het experiment bij mensen thuis herhaald werd. “Zo’n hersluitbare verpakking openen, is een psychologische drempel die ons telkens weer doet nadenken, al is het maar voor even,” zegt professor Anneleen Van Kerckhove in het Nieuwsblad.

NIEUWS | #HOUVOL

Bron: Het Nieuwsblad | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Meer #houvol

Lees dit ook even

Meer #houvol

Please update your browser