#houvol

Kim (37) viel 45 kilo af: 'Ik was klaar met mijn olifantenpoten'

Kim (37) viel 45 kilo af: 'Ik was klaar met mijn olifantenpoten'

Kim sport al haar hele leven intensief. Toch woog ze 3,5 jaar geleden bijna 120 kilo. Ze gooide haar levensstijl om en viel op die manier maar liefst 45 kilo af.

| Verena Verhoeven

Kim: “Ik wil graag met mijn verhaal anderen inspireren om ook hun levensstijl om te gooien.”

Lees ook
Jacqueline (55) vond door het huwelijk van haar dochter de motivatie om 20 kilo af te vallen

Aanleg
“Ik heb altijd al de aanleg gehad om dik te worden”, vertelt Kim ons. “Mijn moeder was wel bezig met gezond eten en ik sportte veel, maar toch kwam ik steeds meer aan.” Op haar twintigste woog ze 120 kilo en kon ze de bal bij het tennissen niet meer halen. “Toen ben ik wel wat af gaan vallen, maar het hield nooit echt stand.”

Kim voor het afvallen.

Kim

Ongelukkig
Zo’n vier jaar geleden woog ze weer boven de 110 kilo en zat ze niet lekker in haar vel. “Ik was zó ongelukkig toen. Ik kon geen leuke kleding kopen, voelde me niet aantrekkelijk en ik dacht dingen over mezelf die, op zijn zachtst gezegd, niet zo gezellig waren.” De klap kwam toen ze zichzelf in badpak zag. “Ik had meegedaan aan een zwemwedstrijd waar foto’s van me gemaakt waren. Toen ik daarop de ‘olifantenpoten’ van mezelf zag, was ik in shock.”

De foto in badpak van voor het afvallen en Kim nu.

Kim

Examen
Naast aan zwemmen deed Kim met haar vriend aan Krav Maga: een Israëlisch zelfverdedigingssysteem. Toen Kim hem een examen in deze sport zag halen, wilde zij dat ook. “Ik wist dat ik dat nooit zou kunnen door mijn gewicht. Ik zat huilend in de auto naar huis. Die dag at ik mijn laatste Snickers en schakelde ik hulp in.”

Trainer
Haar Krav Maga-trainer bracht haar op het idee van een low carb, high fat-dieet. “Ik kwam erachter dat mijn lichaam heel slecht op brood reageert. Vetten zijn daarentegen helemaal niet slecht voor mij.” Gaandeweg leerde ze wat ze wel en niet kon eten. Hierdoor is ook haar dieet veranderd. Zo eet Kim nu wel weer meer koolhydraten, maar ze weet wanneer het te veel is. “Als ik nu brood eet voelt het meteen alsof ik zwanger ben van een vijfling.”

Kim tijdens Krav Maga voor en na het afvallen.

Kim

Transformatie
Het dieet in combinatie met het sporten, waar ze mee doorging, zorgde ervoor dat Kim zo’n 45 kilo afviel. Ze heeft een hele transformatie ondergaan. Daar moet ze zelf nog aan wennen. “Ik pak nog steeds maat XL uit de rekken, terwijl ik nu meestal M nodig heb.” Ook reageren mannen anders op haar. “Ik heb een flirterig karakter, maar ben ook altijd one of the guys geweest. Mannen reageerden daar vaak vriendschappelijk op. Nu merk ik dat ze op een andere manier interesse in me hebben”, vertelt ze lachend.

Kim tijdens een zwemwedstrijd voor en na het afvallen.

Kim

#HOUVOL
Kim raadt anderen aan hun levensstijl aan te passen op hun eigen lichaam. Pas dan houd je het afvallen vol. “Je moet er vol voor gaan en je hele levensstijl veranderen. Niet alleen willen afvallen, maar open staan voor een ander leven. Dan is het ook niet moeilijk om vol te houden.” Voor Kim heeft het veel gebracht. Zo heeft ze onder andere het examen gehaald waarvan ze dacht dat het haar nooit zou lukken. “Ik eet nu niet meer elk weekend een taartje, maar áls ik er een eet, dan meteen de lekkerste van de wereld. Ik ben door het afvallen veel meer van het leven gaan genieten.”

Kim 45 kilo lichter dan voor het afvallen.

Kim

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Kim Dekker

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser