#houvol

Kelly (28) kreeg ook kritiek na haar gewichtsverlies: 'Dat doet gewoon pijn'

Kelly (28) kreeg ook kritiek na haar gewichtsverlies: 'Dat doet gewoon pijn'

Dit weekend schreven wij over Chantal die werd dood gewenst nadat ze meedeed aan een afvalprogramma. Ook Kelly (foto) kreeg kritiek, zelfs nadat ze 32 kilo was afgevallen.

| Steve van Velzen

“Mensen noemen me nu een gratenpakhuis,” vertelt Kelly aan LINDAnieuws.

Lees ook
Chantal (31) werd dood gewenst nadat ze meedeed aan een afvalprogramma op tv

‘Nog steeds kritiek’
Toen Kelly nog 100 kilo woog, hadden mensen al veel aan te merken op haar gewicht. Maar na een flinke strijd tegen de kilo’s, met een gezond dieet en veel sporten, krijgt ze nog steeds kritiek. “Nu vinden ze me te dun,” vertelt Kelly. “Het is ook nooit goed.”

Wanneer besloot je om af te vallen?
“Vroeger was ik altijd heel slank. Na de geboorte van mijn twee kinderen ben ik mijn zwangerschapskilo’s nooit meer kwijtgeraakt. Ik woog toen 100 kilo. Voor iemand van 1,78 meter is dat heel veel. Mijn eetpatroon was heel slecht. Ik sloeg maaltijden over. Later op de dag kreeg ik honger en at ik chips of veel brood. Een jaar geleden keek ik in de spiegel en dacht: dit moet anders. Ik heb in de eerste instantie mijn eetpatroon aangepast, maar de kilo’s vlogen er nog niet meteen af. Later ben ik ook gaan hardlopen en toen ging het heel rap met de kilo’s.”

Kreeg je toen al veel opmerkingen over je gewicht?
“Ja, mensen zeiden dat ik er vroeger zo goed uitzag en dat het ‘zonde’ is dat ik zoveel was aangekomen. Ik heb zelfs vaak de vraag gekregen wanneer ik er iets aan ging doen. Dat voelde echt harteloos. Ik vond dat heel erg.”

Hoeveel ben je inmiddels afgevallen?
“In een jaar tijd ben ik 32 kilo afgevallen. Als ik nu foto’s van mezelf zie, kan ik me niet voorstellen dat ik er ooit zo uitgezien heb. Ik voel me nu weer mezelf. Als ik in de spiegel kijk, ben ik tevreden. Ik durf weer een strak shirt aan te doen.”

Maar nu krijg je weer kritiek op je gewicht.
“Mensen vinden dat ik te ver doorgeslagen met afvallen. Mijn originele streven was om 20 kilo af te vallen. Maar dat ging zo snel dat ik besloot om meer af te vallen. Nu zeggen sommige mensen ‘je bent veel te mager en je ziet eruit als een gratenpakhuis’. Dat doet nog meer zeer, dan de opmerkingen over mijn oude gewicht. Ik hoop dat deze opmerkingen snel stoppen.”

Zeg je er iets van?
“Het ligt eraan wie het zegt. Ik ben er trots op hoe ik er nu uitzie. Maar het betekent niet dat deze opmerkingen geen pijn doen.

Kelly voor en na haar gewichtsverlies:

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Kelly Groenendijk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Meer #houvol

Lees dit ook even

Meer #houvol

Please update your browser