Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Jimmy (30) viel binnen acht maanden 45 kilo af en werd gescout als model

Jimmy (30) viel binnen acht maanden 45 kilo af en werd gescout als model

Jimmy was 25 jaar toen hij 122 kilo woog. Toen hij werd gepest en in zijn ‘vet werd geknepen’, vond hij dat het moest stoppen. Hij paste zijn eetpatroon aan en viel flink af.

| Yara Mureau

Nu lacht-ie, want hij werd gescout voor modellenwerk en reisde naar New York, Tokio en Kaapstad voor verschillende grote modecampagnes.

Lees ook
Anneke (51) viel 64 kilo af: ‘Ik wil nooit meer terug naar het lichaam van toen’

Pesten
Jimmy was altijd al wat dikker. “Ik heb verschillende periodes gekend. Ik viel wat af en kwam weer aan. Maar op mijn 25e was ik er klaar mee.” Hij werd gepest door zijn ex, door vrienden én op zijn werk. “Ze maakten achterlijke geintjes en noemden me ‘dik varken’. Er is zelfs een keer eten naar me gegooid. Toen ze me op mijn werk in mijn vet knepen, was dat zo vernederend dat ik er helemaal klaar mee was.”

Jimmy

Acht maanden
Jimmy woog 122 kilo toen hij ging afvallen. “Ik heb in eerste instantie vooral aan mijn regelmaat gewerkt. Ik ging drie keer per dag eten en drie keer per week fietsen en wandelen. Later heb ik dat aangepast naar vijf kleinere maaltijden per dag.” En toen ging het heel snel. “In acht maanden tijd viel ik 45 kilo af.”

Dorpsfeest
Nadat hij zoveel was afgevallen, herkenden veel mensen Jimmy niet meer terug. “Kennissen van vroeger liepen me straal voorbij.” En daar maakte hij zelf een keer gebruik van. “Een meisje dat op de middelbare school gigantisch populair was en mij toen treiterde, heb ik tijdens een dorpsfeest versierd en dat lukte. Toen ze hoorde wie ik was, geloofde ze het niet. Het gezicht dat ze trok was goud waard.”

Gescout
Jimmy zat beter in z’n vel en ging nog meer sporten. Toen hij 26 was, werd hij aangesproken door een medewerker van een modellenbureau. “Ik had daar zelf nog nooit over nagedacht. Voor mezelf was het ook niet zo dat ik in de spiegel keek en dacht: je ziet er goed uit.” Maar hij ging de uitdaging aan. “Ik ben naar het bureau gegaan en daar zeiden ze dat ik nog iets meer moest afvallen voor modellenwerk.”

Modellenwerk
“Ik ging mountainbiken, maar vooral fitness en de loopband hebben mij geholpen.” En toen mocht hij aan de slag. “Ik ben de hele wereld overgegaan: Milaan, Tokio, Kaapstad en New York. Maar ook al mocht ik voor grote campagnes werken, in mijn hoofd was ik nog steeds dat dikke jongetje.” De eerste twee jaar ging hij dus niet in zijn onderbroek voor de camera staan. “Maar die knop ging een paar jaar geleden om en toen was ik er juist trots op. In Tokio heb ik zelfs een campagne voor Speedo gedaan.”

Hoe kijkt hij nu terug?
Het leven van Jimmy is in een paar jaar tijd erg veranderd. “Het liefst vergeet ik de periode dat ik dik was. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om af te vallen en nu anderen kan inspireren.” Hij is ervan overtuigd dat je in jezelf moet geloven. “Als je een goede discipline hebt – wat voor veel mensen heel moeilijk is – kun je heel gespierd worden en veel afvallen”, sluit hij lachend af.

Jimmy

Ook Sonja is veel afgevallen en daar vertelt ze over in LINDA.tv’s Kilo’s knallen met Roos. Meer video’s? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Jimmy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser