#houvol

Jacqueline (55) vond door het huwelijk van haar dochter de motivatie om 20 kilo af te vallen

Jacqueline (55) vond door het huwelijk van haar dochter de motivatie om 20 kilo af te vallen

Jacqueline had lang niet door dat de kilo’s eraan kwamen. Toen ze zichzelf op tv zag, kwam het in één keer binnen. Haar doel: op het huwelijk van haar dochter in een mooie jurk passen.

| Verena Verhoeven

En dat lukte. Min 20 kilo straalde ze op de mooiste dag van haar dochter.

Lees ook
Leendert viel 42 kilo af, werd gepest, maar voelt zich nu beter dan ooit

Vicieuze cirkel
“Vanaf mijn veertigste begon ik aan te komen. Omdat het langzaam ging, had ik het niet door”, vertelt Jacqueline. Op haar vijftigste kreeg ze een blessure en kon ze niet meer tennissen. Toen ging het snel. Jacqueline raakte in een vicieuze cirkel. “Ik kreeg steeds meer last van mijn gewrichten. Hierdoor kostte het nog meer moeite om te bewegen en kwam ik extra aan.” Op een gegeven moment woog ze 92 kilo. Dat betekende met haar 1.67 meter dat ze zwaar overgewicht had.

Jacqueline vóór het afvallen.

Jacqueline

Tv
Ze duwde de gedachtes over haar overgewicht altijd weg. Tot ze gevraagd werd voor een interview op tv. “Onze zoon doet het goed in de muziekindustrie. Het leek RTV Noord leuk om hem te interviewen met zijn moeder erbij.” Pas toen ze hiervan de beelden terugzag, kreeg Jacqueline door dat er wat moest gebeuren. “Ik schrok echt van hoe ik er uitzag.”

Jacqueline en haar zoon.

Jacqueline

Trouwfoto’s
Toch bleef het moeilijk om de stap te zetten. “Ik dacht altijd: dat hou ik toch nooit vol.” Toen haar schoonzoon haar dochter ten huwelijk vroeg, kwam de bekende stok achter de deur. “Op 1 september stond de bruiloft gepland en ik wilde hun mooie trouwfoto’s niet ‘verpesten’.” Want zo voelde het voor haar. Ook wanneer ze naar haar zoon ging kijken bij een dance-event was ze onzeker. “Door mijn gewicht voelde ik me helemaal niet op mijn gemak.”

Koolhydraatarm
Jacqueline ging googlen en startte in januari 2017 met een koolhydraatarm dieet. “Ik besloot ervoor te gaan en het ging verbazingwekkend goed.” In de eerste twee weken viel ze meteen vijf kilo af, wat erg motiveerde. Door het afvallen verdween de pijn in haar gewrichten en kon ze weer beter bewegen. “Sindsdien wandel ik bijna elke avond een halfuurtje.”

Jacqueline met haar moeder nu.

Jacqueline

Bruiloft
Als laatste duwtje in de goede richting kocht ze in april al een jurk voor de aankomende bruiloft. “Ik kocht ‘m veel te klein. Maar alsnog moest de jurk in de laatste week ingenomen worden.” Vol trots toonde ze de nieuwe Jacqueline op het huwelijk van haar dochter en schoonzoon.

Jacqueline op de bruiloft, 1 september van dit jaar.

Jacqueline

Terug in de tijd
Op dit moment weegt Jacqueline 20 kilo minder dan aan het begin van het jaar. “En het voelt ook alsof ik twintig jaar terug in de tijd ben gegaan”, vult ze aan. Ze is door de transformatie zelfverzekerder geworden. “Achteraf gezien vormden de laatste jaren een vrij duistere periode. Daar wil ik nooit meer naar terug.”

#HOUVOL
Jacqueline wil er nog een paar kilo vanaf, maar is niet bang voor een terugval. “Ik houd het vol, omdat ik nog steeds een bourgondisch leven heb. Met een frikadel in plaats van een kroket en een prosecco in plaats van een wijntje. Ik kan het iedereen aanraden.”

SNACKS | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Jacqueline Pot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Marije OosterbaanMarije Oosterbaan

Hoezo een frikadel ipv een kroket?

Esther Jongbloed-de RoodtEsther Jongbloed-de Roodt

Dat vraag ik me ook af. Maar ook hoezo prosecco in plaats van een wijntje.

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser