Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Cindy: 'Hoera, ondanks alle verjaardagen ben ik niet aangekomen of afgevallen'

Cindy: 'Hoera, ondanks alle verjaardagen ben ik niet aangekomen of afgevallen'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Schrijven blijkt een heel goed middel tegen trek’

Zal je net zien. Schrijf ik over het volhouden van de nieuwe leefstijl, heb ik meteen vier verjaardagen. Eén van de jarigen was m’n jongste zus. Haar taarten zijn zo lekker, dat ik daar in mijn planning al rekening mee had gehouden. Ze had de Red Velvet Cake van Menno van Heel Holland Bakt gebakken. De creaties van die man worden nog eens mijn dood (als ze op de begrafenis dan maar wel iets van hem serveren, dan is het goed). Ik heb het bij een heel smal puntje kunnen houden. Dat lukte ook op de andere feestjes. Met taart kan dat gelukkig. Op de geboortedag van mijn schoonvader kreeg ik een doos met gebak voor m’n neus. Dat vond ik lastiger. Die man hield zo van jarig zijn, geen gebakje nemen voelde als niet meedoen. En ik durfde ook niet de helft te laten staan. Het was erg lekker, maar met minder was ik ook heel tevreden geweest.

taart

Op de verjaardag van m’n zus kreeg ik baby Luke op schoot. Wat een feest! Die mollige knietjes, die dikke handjes, die grote ogen die alles voor het eerst zien. En dan die grijpgrage vingertjes die alles onderzoeken. Hij is om op te vreten. Niet gedaan. Geen idee hoeveel calorieën het is, maar het kan niet erg gezond zijn. En net als met een aangeboden gebakje: wat doe je dan met de luier? Kun je ook niet laten liggen.

Luke leerde zijn armen in de lucht te doen bij ‘Hoera!’. Elke keer dat hij het deed, juichte iedereen mee. Als toegift kregen we een stralende, bijna tandeloze lach. En niet alleen Lukes juichen werd enthousiast begroet. Ook het tijgeren, het optrekken aan een been én het eten. Hoe gaaf zou het zijn als je je hele leven lang die bewondering blijft houden.
‘Kijk eens hoe ze loopt!’
‘Ze kan in de supermarkt al bij de bovenste schappen, wist je dat?’
‘Aaah. Kijk nou hoe ze eet! Is het lekker?’
‘Wat wordt ze groot! Hoe oud is ze nou?’ ‘536 maanden.’
En we zouden ook lekker mollige bovenarmen hebben, in plaats van de zogenaamde kipfiletjes. Een onaardige term die ik nooit heb begrepen. Bovendien vraag je bij de poelier toch ook niet om bovenarmen?

Om de verjaardagen te compenseren, heb ik deze week niet drie, maar vier keer gezwommen. Het heeft geholpen: ik ben niet aangekomen – en ook niet afgevallen. In gedachten steekt de kleine Luke zijn mollige armen blij in de lucht.

luc

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Kom shoppen, sjansen en dansen op het LINDA.festival op 10 en 11 juni. Psssst… Linda (-6 kilo) komt ook. Kijk en koop kaartjes hier.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser