Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Deze drie Nederlandse vrouwen doen mee aan een wereldwijde plus-size missverkiezing

Deze drie Nederlandse vrouwen doen mee aan een wereldwijde plus-size missverkiezing

De MS. Top of the World Plus Size International verkiezing is een paar dagen geleden van start gegaan. Dit jaar zullen drie Nederlandse vrouwen meestrijden om de titel.

| Maaike van de Graaf

Carmen Vollebregt, Evelien Schoeman en Illanga Bel gaan de uitdaging aan.

Lees ook
Plussize modellen spreken zich uit tegen ‘neppe mediawereld’ met deze – bewerkte – foto

Plus-size
Het is de tweede editie van de verkiezing, die in Singapore plaatsvindt. Plus-size vrouwen uit 25 landen nemen het tegen elkaar op. De kandidaten hebben minimaal maat 44 en maximaal maat 48. Deze drie toppers komen allemaal uit Nederland.

De 31-jarige Evelien Schoeman uit Amstelveen vertegenwoordigt Nederland. Een aantal jaar geleden kreeg ze een ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Inmiddels kan ze weer op hakken lopen, maar ze neemt haar rolstoel wel mee naar Singapore. 

Carmen Vollebregt uit Pijnacker vertegenwoordig de Benelux. Het is de eerste keer dat de kapster meedoet aan een verkiezing. Ze is blij dat er een verkiezing is voor plus-size vrouwen, omdat ze het belangrijk vindt dat er meer aandacht wordt besteed aan vrouwen met een maatje meer. 

En Illanga Bel uit Rotterdam gaat Suriname vertegenwoordigen. In 2011 was zij al de winnares van de Miss Maxi verkiezing. Illanga is niet alleen miss, ze werkt ook als presentatrice en maakt radiospotjes. 

SNACKS | MODE | #HOUVOL

Bron: MS. Top of the World Plus Size International | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser