Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Claudia (42) viel bijna veertig kilo af nadat ze niet meer in een pretparkattractie paste

Claudia (42) viel bijna veertig kilo af nadat ze niet meer in een pretparkattractie paste

Claudia bezocht ongeveer vier jaar geleden een pretpark met haar zoon (16). Toen ze in een attractie stapte, bleek het karretje niet meer dicht te kunnen. Op dat moment ging de knop om.

| Yara Mureau

Dankzij het Cambridge-dieet viel ze bijna veertig kilo af.

Lees ook
Pascale (24) vond zichzelf te dik, viel 40 kilo af, maar kreeg vervolgens orthorexia

Attractiepark
De grond zakte onder Claudia’s voeten vandaan toen ze niet in een attractie bleek te passen. Claudia: “Ik wilde instappen, maar het karretje ging gewoon niet meer dicht.” Ze was al niet tevreden over zichzelf en woog 103 kilo. “In februari 2013 zette ik de knop om: ik startte met Cambridge waardoor ik in korte tijd heel veel ben afgevallen.”

Shakes
Met het dieet dronk Claudia drie shakes per dag. “Tussendoor dronk ik af en toe water en één keer in de zes weken mocht ik vijf dagen lang groente en kip.” Ze had totaal geen moeite met het dieet. “Het was echt te doen, maar het was niet gezond.” Toen ze vier maanden later 66 kilo woog, vond ze het genoeg. “Ik had het altijd koud. Mijn omgeving zei dat ik een ingevallen gezicht had en ze vonden me te dun.”

Claudia

Sporten
Haar doel was om zeventig kilo te wegen en dat was dus gelukt. “Ik had mijn doel gehaald, maar ik wilde wel zo blijven. Ik was veel afgevallen, maar bang om weer naar mijn oude gewicht te gaan. Daarom begon ik met hardlopen. Toen ik weer normaal ging eten, at ik namelijk ook ongezond: kant-en-klaarmaaltijden en soms ook weleens iets uit een pak. Daarom besloot ik ’s ochtends naar de sportschool te gaan, en ’s avond liep ik hard.”

Compenseren
Claudia houdt van lekker eten, en dat is soms lastig. “Ik probeer doordeweeks het brood te laten staan en dat vervang ik dan voor kwark met fruit. En als iemand trakteert op mijn werk, weet ik dat ik daarna nóg meer zin in suiker heb, dus dat vind ik moeilijk.” Voor Claudia is het alles of niets. “Als ik koffie ga drinken met mijn moeder, dan zeg ik ’s ochtends al tegen mezelf dat ik er geen taartje bij mag.”

Claudia

Shoppen
Claudia was vroeger al wat voller. “Het viel nooit echt op, maar als ik met vriendinnen naar de stad ging om kleren te kopen, konden zij alle broeken aan en ik hoefde ze niet eens te proberen.” Nu kan dat gelukkig wel weer. “Shoppen vind ik nu heel leuk. Ik pas in de maten van de leuke winkels.”

Streefgewicht
Sinds deze zomer blijft ze consequent op haar streefgewicht van zeventig kilo. “Ik probeer doordeweeks op te letten, maar in het weekend mag ik alles. Ook toetjes.” Na de zomer is ze ook minder gaan sporten. “Mijn lichaam raakte overbelast. Maar ik sport nog steeds veel en ga elke zondag wandelen of fietsen met mijn partner.”

Buitenwereld
Claudia zit over het algemeen lekker in haar vel. “Ik ben veel fitter. Toen ik honderd kilo woog, was ik na een korte wandeling al kapot.” Maar ze blijft onzeker over haar lichaam. “Het verschilt bij mij echt per dag. Als ik ongezond eet of stress heb, zie ik mezelf echt als een dikkerdje in de spiegel. Maar voor de buitenwereld zie ik er nog steeds hetzelfde uit. Het blijft gewoon lastig.”

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser