Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Onze Cindy vertelt (vlak voor verjaardag) of ze haar streefgewicht heeft gehaald

Onze Cindy vertelt (vlak voor verjaardag) of ze haar streefgewicht heeft gehaald

Cabaretier Cindy Pieterse wilde op haar 45ste verjaardag tachtig kilo wegen. Over twee weken is het zo ver. We spraken haar om te vragen of het is gelukt.

| Yara Mureau

En kregen een volmondig ‘ja’ te horen. Mooi nieuws dus, voor iedereen die haar blogs tijdens LINDA.lijnt volgde.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Voorlopig hoef ik geen komkommer meer’

Afvalrace
Aan LINDAnieuws vertelt Cindy, die 25 september 45 jaar wordt, over haar afvalrace. “Ik vond het afvallen veel leuker dan ik van tevoren dacht. Ook omdat ik erover kon schrijven. Zo werden struikelblokken ineens leuke inspiratiebronnen voor stukken.” Hoewel ze het lastig vond, heeft Cindy geen dingen opgeofferd of gedacht dat ze sommige dingen niet mocht eten. “Ik dacht na of het wel een verstandige keuze was, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik het zelf in de hand had en niet dat een ander (wie dat ook was) dat voor mij bepaalde.”

Cindy in juni 2016, toen ze net begon met afvallen (+15 kilo):

Cindy

Cindy met Theo Maassen in juni 2017:

cindy

Geen smoesjes
Door het afvallen heeft ze bijna geen smoesjes meer om niet te sporten. “Toen ik een keertje na een laat geworden pubquiz hardop twijfelde of ik de volgende ochtend wel vroeg moest gaan zwemmen, sprak teamgenoot Eveline de legendarische woorden: ‘Sporten is als tandenpoetsen. Je moet het gewoon doen.’ Dat galmt nog wel eens in mijn hoofd en dat helpt, want ik zwem drie keer per week een uur en op de dagen dat ik niet zwem, ga ik wandelen. Vorige week in de stromende regen, ik liep te soppen in mijn schoenen en tóch voelde het goed.”

Cindy in maart 2017, klaar voor een zwemuurtje:

Cindy

Cindy vorige week, ook in het zwembad:

Cindy

Streefgewicht
Het voelt voor Cindy niet anders nu ze haar streefgewicht heeft gehaald. “Ik heb op een leuke manier mijn doel bereikt en daardoor ben ik op een andere manier gaan koken, eten en bewegen. Dat voelt eigenlijk al het beste, al ben ik natuurlijk ook heel blij met de tachtig kilo. Ik voel me lichter, omdat ik niet alles met eten oplos of dénk op te lossen.”

#houvol
Hoe nu verder? “Ik blijf doorgaan zoals ik het nu doe. En ik wil op borstcrawlles, want mijn techniek kan nog wel wat verbetering gebruiken.” Ook omstanders valt het op dat Cindy is afgevallen. “Ik mag een nieuw badpak, want volgens medezwemmers begint hij te lubberen.” Over twee weken is Cindy jarig en wij zijn benieuwd of ze ook een lekker stukje taart neemt. “Ja, hallo, natúúrlijk komt er taart in huis! Misschien ga ik hem nog zelf bakken ook, het moet wel leuk blijven hè? Af en toe een stuk(je) taart of een bitterbal moet kunnen.”

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW | LINDA.LIJNT | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Cindy Pieterse

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser