Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy's laatste blog: 'Ik kreeg een plak crematoriumcake in mijn handen geduwd'

Cindy's laatste blog: 'Ik kreeg een plak crematoriumcake in mijn handen geduwd'

Cabaretier Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Voorlopig hoef ik geen komkommer meer’

Nog 56 nachtjes slapen en dan ben ik jarig. Ik weeg nu 81,1 kilo en ik geloof dat het gaat lukken om op mijn verjaardag 80 kilo te wegen. Ook al heb ik deze week voor het eerst in m’n leven professioneel gesnoept.

Dat gebeurde tijdens een nieuwe draaidag voor de telefilm Billy. Tussen het ombouwen van de set door was het veel wachten. Het was een lange dag, ik had het druk gehad en ik was moe. Tussen de heerlijke broodjes lagen allerlei soorten versgebakken cake in folie. Het ene stuk leek nog lekkerder dan het andere. Ik heb er drie keer mee in m’n handen gestaan – en ik heb het drie keer teruggelegd. Niet wetende dat regisseur Theo Maassen nog geen tien minuten later een schotel met een plak gele crematoriumcake in mijn handen duwde.

“Hier, da’s leuk, als jij in deze scène cake eet.” Voor het beeld moest het lijken alsof ik al een flinke hap had genomen. Ik moest de cake afbijten – en mocht het uitspugen. Eerlijk gezegd ging dat óók tegen mijn principes in. De scène werd in een stuk of acht takes opgenomen. Kleine muizenhapjes mimen bleek niet mijn ding (dat vind ik ook helemaal niet realistisch), dus maar echte happen genomen. Vroeg me ineens af hoe acteurs dat dan eigenlijk met seksscènes doen. Heb vijf halve plakken naar binnen gewerkt (gewoon oraal, hè, ik had het niet meer over seksscènes). Mijn tegenspeelster Kim, die tot haar teleurstelling in de scène alleen met koffie stond, heeft steeds de overgebleven restjes gegeten. En nu maar hopen dat we er niet uit worden geknipt. In februari komt de film op televisie.

Ik zeg het nu maar alvast, omdat dit helaas m’n laatste #houvol-column is, maar ik ga door met lopen, fietsen en zwemmen. Op dat laatste ben ik misschien nog wel het meest trots. Vijf maanden en 7,5 kilo geleden zwom ik alleen schoolslag. Nu zwem ik drie keer per week een uur borstcrawl. En daarna kan ik nog gewoon ademhalen en lachen.

Jullie aanmoedigingen, online en in het echie, hebben daar ook enorm bij geholpen. En ook veel dank aan alle makers van de LINDA. en Linda zelf natuurlijk, Merijn, Remke, mijn chloorgenoten en mijn vriend Albert, die me al twee jaar lang elke dag en in elke Barbapapa-uitvoering laat weten hoe mooi hij me vindt.

Een enthousiaste zwaai met een wortel en een zwembril en een dikke zoen voor jullie allemaal!

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Ik weeg nu net zoveel als 650 Bossche bollen’

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser