Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy: 'Ik raak zo van slag van de warmte dat er geen rem meer op zit'

Cindy: 'Ik raak zo van slag van de warmte dat er geen rem meer op zit'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy: ‘Een bonbonnetje is gezellig, van een bonbon word je dik’

Zo Nederland, was dat even een leuke mini-zomervakantie! Potverdorie zeg, wat een geluk om met je blote voeten in het gras te zitten. Of, zoals ik deed tijdens een picknick aan de Amstel, met m’n voeten in het water. Even afkoelen. En dat is nodig, want zodra het heet wordt, ontploffen ze in m’n slippers.

 

En ook al hou ik me rustig, ik raak van slag van warmte. Zo móest ik deze week opeens pindakaas op mijn boterham. En stak ik mijn hand in een droppot met zwart-witjes. Ik hóu niet eens van drop! Salami? Jaren niet gegeten, nu met alle plezier mijn tanden erin gezet. Andere mensen krijgen minder trek als het heet is. Hád ik het maar. Tussen al het verantwoorde en de fruitsalades door, had ik vrijdag een heel gezellig feestje onder de bomen. Van alles wat op tafel kwam heb ik geproefd. Er zat geen rem meer op. Wel heb ik bijna alleen maar water gedronken – alsof je daarmee paprikachips wegspoelt (eet ik normaal gesproken ook niet). Op een ander feestje heb ik van de weeromstuit heel weinig en alleen maar gezond gegeten.

Tot en met vrijdag heb ik goed gesport en bewogen. Dit weekend heb ik vooral goed gelegen en gezeten. In de schaduw keek ik naar hardlopers die zich midden op de dag uitsloofden. En ik heb meegefietst met Tom Dumoulin, telt dat ook? Mijn hemel, wat was dat spannend! En knap! Ongelooflijk dat je een ronde kunt winnen terwijl je een paar dagen eerder nog even snel in de berm zat te poepen. (Overigens bedenk ik nu dat ik met die picknick aan de Amstel ook in de berm heb gezeten – en daar komen heel veel wielrenners voorbij.) Ik zag hem stoeien met dat wielerpak en ik dacht: dat is dus waarom ik mijn badpak altijd pas in het zwembad aantrek. Doe ik ‘m thuis al aan, dan moet ik geheid een Dumoulinnetje.

Al zou één piepklein bescheiden en gecontroleerd darmkrampje me nu wel helpen. Vanochtend was ik ietsje zwaarder (nog geen halve kilo, geen paniek) dan vorige week. Geen idee of het door m’n dikke voeten komt of door m’n tijdelijk gesmolten ruggengraat. Het onweer bij het wakker worden gaf met een paar enthousiaste donders aan dat ik vandaag – ondanks de voorspelde hitte – gewoon weer lekker in m’n ritme moet komen. Aan de slag!

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy: ‘Mijn weegschaal maakte er deze week een sport van om te schommelen’

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser