Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy: 'Een bonbonnetje is gezellig, van een bonbon word je dik'

Cindy: 'Een bonbonnetje is gezellig, van een bonbon word je dik'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy: ‘Mijn weegschaal maakte er deze week een sport van om te schommelen’

Hatsikidee! De teller van de weegschaal is weer omlaag! Sinds ik met Linda ben gaan afvallen, negen weken geleden, is er 4,8 kilo af. Dankzij goed bewegen, minder snoepen, meer groenten én een leverworst.

Vrijdag had ik in de kroeg een borrel van het tv-programma Klikbeet waaraan ik had meegewerkt. In de uitnodiging stond dat het een feestje was ‘met een hapje en een drankje’. Dat klinkt feestelijk en gezellig, maar het blijft natuurlijk nooit bij ‘een hapje’.

‘Een hapje en een drankje’ is net zo vrolijk als de uitdrukking ‘elk pondje gaat door het mondje’. Dat lijken gezellige pondjes: een paar bitterballen hier, een paar nootjes daar, een plakje cake, een stukje chocola. Maar als je zegt: elke pond gaat door de mond, dan klinkt het ronduit smerig. Een pónd! Dat is één grote homp rauw gehakt die je in één keer naar binnen moet werken. Word al misselijk als ik eraan dénk. Vandaar dat ik ook liever een bonbonnetje eet dan een bonbon. Een bonbonnetje is gezellig, van een bonbon word je dik.

Om te voorkomen dat ‘een hapje’ een heleboel hapjes zouden worden, had ik voor het feestje goed gegeten en mezelf voorgenomen om echt, echt, echt alleen te snacken als ik daar heel veel zin in had. Dat werkte goed, en helemaal toen de schaal met leverworst voorbij kwam. De leverworst is de hyacint onder de snacks. Je proeft het als het binnen een straal van vijf meter in je buurt is. Ik vind de geur zo vies. Ik neem niets van de schaal waar het op ligt, hoe lekker ik het normaal gesproken ook vind. Ik heb dus niets gegeten, ook niet ‘een hapje’. Zelfs in de bitterballen had ik geen trek (wat een wonder mag heten).

Mijn collega’s wel. Bij elke snack die zij namen, voelde ik me steeds gezonder worden. En dat is gevaarlijk. Want nu vond mijn hoofd ineens dat ik als het ware bonuspunten had verdiend om op een ander moment wél iets te snoepen. Een beetje het uitverkoop-principe. Je koopt een jurkje van 100 euro voor 40 euro en je hebt het idee dat je 60 euro hebt verdiend. Verbeterpuntje. Want nu heb ik zaterdag een hele zak popcorn leeggegeten (de sweet & salty, lékker!), terwijl een bakje (of twee) ook goed was geweest.
Ik denk dat ik er de volgende keer maar een plaatje van een leverworst op plak. Dat werkt bij mij uitstekend.

klikbeet-2

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy: ‘Hoera, ondanks alle verjaardagen ben ik niet aangekomen of afgevallen’

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser