Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy: 'Ik dribbelde op die rotklinkertjes als een soort Annie achter hem aan'

Cindy: 'Ik dribbelde op die rotklinkertjes als een soort Annie achter hem aan'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy: ‘Ik raak zo van slag van de warmte dat er geen rem meer op zit’

Er zijn in Haarlem heel veel mensen die denken dat mijn vriend en ik fanatieke snelwandelaars zijn. Terwijl zij vrijdag allemaal heerlijk op zonovergoten en bomvolle terrassen zaten, waren wij op weg naar de Stadsschouwburg. Ik was uitgenodigd voor een theatervoorstelling. Ik ken de stad niet goed en had van tevoren opgezocht hoe we van de bushalte naar de schouwburg moesten lopen. Omdat het maar vijf minuutjes zou zijn, had ik mijn slippers vervangen door hakken.

We vertrokken extra vroeg van huis, zodat we daar, bij de schouwburg, op ons gemak nog lekker wat konden drinken. Waar het precies mis ging weet ik niet, maar we zijn de verkeerde kant op gelopen. En hoe… Veertig minuten hebben we erover gedaan. Het laatste kwartier in sneltempo, omdat we echt te laat dreigden te komen. Ondertussen werd het er tussen ons ook niet echt gezelliger op. Mijn vriend is groot, heeft overzicht en loopt gewoon door, ik dribbelde daar op die rotklinkertjes als een soort Annie achteraan. Om vaart te maken en toch niet te zwikken ging ik steeds verder met mijn kont naar achteren lopen.

We waren het stel waar wij samen hard om kunnen lachen als we zelf op een terras zitten. De opluchting was groot toen we de schouwburg eindelijk zagen. Maar om daar te komen moesten we ons eerst nog door de jaarlijkse en drukbezochte bloemetjesmarkt heen worstelen, waar iedereen slentert. Niet erg, maar wel als je haast hebt. En wij houden helemaal niet van haast.

Cindy

Achteraf bezien had ik beter voor en achter op m’n vrolijke jurk een wedstrijdnummer kunnen spelden. Want dan gaan mensen voor je aan de kant, word je aangemoedigd en krijg je met een beetje geluk wat te drinken aangeboden. Al was gewoon beter kaartlezen of de uitgelegde route wél geloven wellicht nog praktischer geweest.

Uiteindelijk stapten we met een knalrood hoofd (van hitte en van schaamte) precies om 20.15 uur de schouwburg in. Gutsend van het zweet en met eeuwige bewondering voor sporters die aan tijdritten doen, ploften we in onze stoelen op rij negen. Het was een geweldige voorstelling, dus dat maakte veel goed.

De volgende dag had ik spierpijn van mijn billen tot en met mijn voeten (ja, dat kan), maar werd ik wel erg vrolijk van de teller op de weegschaal: 82,6 kilo. Dat is zes kilo minder sinds mijn eerste publiekelijke weegmoment, begin maart. Ik ben blij.

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy: ‘Een bonbonnetje is gezellig, van een bonbon word je dik’

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Bron: LIDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser