Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy blogt: 'Zoiets simpels als een worteltje blijkt troost te kunnen geven'

Cindy blogt: 'Zoiets simpels als een worteltje blijkt troost te kunnen geven'

Cabaretier Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Waarom heeft een corrigerende broek eigenlijk alleen een plasgat?’

Radio Tour de France is ruim een week bezig en ik heb enorm veel lol in mijn rol als rondemiss. Ik speel elke dag De Kwis Die Niet Te Googelen Is en daar doen heel veel luisteraars aan mee. Aan het eind van de uitzending mag ik de winnaar van de kwis via de radio een dikke zoen geven – en dat doe ik gráág.

Maar achter de schermen was er veel verdriet. Vorige week zondag hoorden mijn radiovrienden vlak voor de uitzending dat hun collega Rick was overleden. De schok was groot, ook bij mij. Maar ik had, als buitenstaander die maar drie weken per jaar voor de NOS werkt, vooral verdriet om het verdriet van mijn collega’s. Ik heb geluisterd en getroost. En ik had, hoe stom het ook klinkt, mijn zak met worteltjes. Die ligt altijd naast mijn computer, om de ergste trek tijdens de etappe te stillen. De wortels bleken in de loop van de week onbedoeld een mooie manier om een verhaal kwijt te kunnen.

“Ik kom even een worteltje bij je halen, hoor.”

Nooit geweten dat troost en verdriet zo in eten kunnen gaan zitten. De broodjes kroket die vlak voor het overlijdensbericht binnen waren gebracht, hebben daar de hele middag onaangeroerd gelegen. En zoiets simpels als een worteltje blijkt troost te kunnen geven.

Vrijdag heb ik al mijn liefde in wraps gestopt, voor als m’n collega’s van de uitvaart terugkwamen in de studio. En zaterdag had ik een doos macarons bij me, om weer een beetje kleur toe te voegen, zonder het grijs weg te willen nemen.
En elke dag ligt er een nieuwe zak wortels naast mijn computer.

De tekst loopt door onder de foto’s.

Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar zo’n zak is niet normaal open te krijgen. Inmiddels is de tactiek: het plastic strak trekken en er een pen doorheen duwen. Een vrij agressieve manier om zo’n vredelievend worteltje te pakken te krijgen. De verslaggever van de Formule 1 nam gisteren voor zijn uitzending ook een worteltje. ‘Oranje brengt vast geluk!’

Max Verstappen lag er voor de eerste bocht uit.

Het verdriet om me heen heeft veel energie gekost. In plaats van drie keer heb ik maar één keer gezwommen. En dat was maar heel kort, omdat ik met mijn chloorgenoten na een kwartier de slappe lach kreeg. Blijkbaar moest de spanning eruit. Vrijdagochtend gaf de weegschaal 81,8 kilo aan.

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

SNACKS | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser