Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cindy houdt vol

Cindy blogt: 'Voorlopig hoef ik geen komkommer meer'

Cindy blogt: 'Voorlopig hoef ik geen komkommer meer'

Cabaretier Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Ik weeg nu net zoveel als 650 Bossche bollen’

Het is alsof ik de afgelopen drie weken samen met de makers van Radio Tour de France op schoolreisje ben geweest. Drieëntwintig dagen achter elkaar ben ik met heel veel plezier naar Hilversum gereden voor mijn leukste zomerbaan ooit. Ik heb prijzen en zoenen uitgedeeld en nu, de eerste dag zonder de Tour, zit ik iedereen al vreselijk te missen. En, dat is echt een wonder voor een schoolreisje, ik ben maar één keer misselijk geweest. Niet eens van de Fruitella of dropmentos, maar van de knabbelkomkommers of hoe die krengen ook heten.

Op de dag dat ik de mini-komkommers meenam, hadden we gasten in de studio die jodenkoeken en een warme hartige taart hadden meegenomen. De enige plek waar ze dat kwijt konden, was pal naast mijn werkplek, waar op een halve armlengte afstand ook al een koektrommel vol met M&M’s stond van een eerdere enthousiaste gast. De gulle gevers boden nog aan om hun koek en taart buiten mijn gezichtsveld te schuiven, maar dat is mijn eer te na. Er zullen nog wel meer verleidingen voorbij komen. Ik kan toch ook moeilijk vragen of ze op Utrecht Centraal alle patatzaken willen sluiten als ik m’n trein heb gemist. Dit leek me een mooie test. En ik ben geslaagd. Ik heb die dag alleen van de komkommers gegeten. Al was dat niet echt een succes. Na drie van die dingen kreeg ik oprispingen, bij vier dreigde ik te gaan boeren en bij vijf was ik misselijk. Iets wat mij bij M&M’s helaas nog nooit is overkomen.

Voorlopig hoef ik geen komkommer meer. Overigens vraag ik me altijd af hoe ze ooit op het idee zijn gekomen om komkommer in vochtig toiletpapier te verwerken. Als ze dat experiment met M&M’s maar uit hun hoofd laten.

Hoe dan ook, ik ben weer terug naar de wortels.

En om de testlat nog hoger te leggen, je zou het ook masochisme kunnen noemen, heb ik zaterdag bonbons meegenomen. Heb er niets van gegeten, alleen uitgedeeld. Wel een beetje te hysterisch en opdringerig, omdat ik niet helemaal voor mezelf instond als er wat over zou blijven. Ik was namelijk best moe van het schoolreisje en dan heb ik zin in vet en chocola. Maar ik kon het bij de wortels houden. Ook omdat ik de gunstige effecten merk. Ik weeg – net als vorige week – 81,3 kilo.

Ik heb al heel wat potje-potje-potje-potjes vehèhèt al op de tafel gezet. Op naar het volgende couplet.

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Zoiets simpels als een worteltje blijkt troost te kunnen geven’

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cindy houdt vol

Lees dit ook even

Please update your browser