Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Chantal: 'Lieve weegschaal, ik wil kunnen rekenen op jouw discretie'

Chantal: 'Lieve weegschaal, ik wil kunnen rekenen op jouw discretie'

Chantal Deen (49) uit Delft praat graag en komt gewoon 25 centimeter tekort. De moeder van twee pubers wil zeven kilo kwijt. Daarom doet ze mee aan #houvol.

| Chantal Deen

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is

Lees ook:
Chantal: In noodgevallen trek ik een rok aan via mijn armen, hoofd, borsten en buik

Kortgeleden zag ik een getekend plaatje met daarop een weegschaal die een boek las met de titel, ‘De kunst van de waarheid vertellen’. Ik heb net zo’n weegschaal: zij draait er ook niet omheen en geeft direct haar mening. Maar ik wil graag dat ze het anders brengt. Zo van, ‘Lieve Chant, je hebt erg je best gedaan, dat heb ik gezien. Toch kan ik niet meer zeggen dan dat er maar twee ons af is. Maar dat ligt niet aan jou hoor. Misschien sta ik niet meer zo goed afgesteld of moet je eerst nog een plas doen. Je zult zien dat mijn cijfers dan een totaal ander beeld geven.’ Kijk dan praten we nergens meer over, echter kan mijn weegschaal dit niet uit haar digitale giechel krijgen. Ik wil haar nog wel een kans geven door haar aan te spreken op haar verantwoordelijkheid in een brief.

Lieve weegschaal,

Ik heb je ooit met zorg uitgekozen vanwege je slanke vorm. Je bent lekker plat en neemt weinig plaats in. Al jaren huis je onder het badkamerkastje. Als wij je nodig hebben sta je altijd voor ons klaar. In heldere cijfers geef je weer wat de stand van zaken is. Zolang die nummers niet al te veel afwijken word jij in je waarde gelaten. Soms is jouw wiskundig inzicht niet nodig en zoek ik heil bij jouw vijand; het meetlint.

Er gaan maanden voorbij zonder dat ik naar je omkijk, maar jij vertrekt geen spier. Jij ontvangt die laag stof in stilte. Meten is ook niet altijd weten en zo kom ik toch weer op jou terecht. De uitslag op jouw venster is in de afgelopen jaren steeds onheilspellender geworden en je weet hiermee geen raad. Soms aarzel je en laat je ineens twee kilo minder zien. Om een dag erna drie kilo erbij op te tellen. Die keiharde waarheid is moeilijk te verkroppen. Ik heb je aangesproken op je eerlijkheid en de gevolgen daarvan. Het is allemaal koek en ei als we beiden in balans zijn, maar nu mijn gewicht zich niet laten vangen in een paar cijfers wil ik kunnen rekenen op jouw discretie.

Mijn verzoek aan jou is dan ook om de juistheid anders in beeld te brengen. Misschien moet je eens af van die saaie nummers. Als ik in de vroege ochtend (na mijn toiletbezoek) op jou ga staan, laat dan je hart spreken en schrijf in hoofdletters, ‘GOED GEDAAN, CHANTAL! ER IS NIETS AF, MAAR ZEKER NIETS BIJ’. Hoe leuk is dat en misschien laat ik dan van schrik zomaar een kilo los. Zo zou je kunnen variëren in teksten die je op je harde schijf kunt opslaan. Echt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik zal je dan niet verbannen naar de schuur. Of erger: naar de kringloop.

Weeg de voordelen af tegen de nadelen en kom tot een weloverwogen besluit. Ik weet zeker dat we er samen beter uitkomen en die opmerking van dat meetlint was maar een grapje. Jouw mening weegt zwaarder dan die van haar. Ik zal op mijn gewicht letten en jij laat je niet leiden door die absolute getallen.

Met afgeslankte groet,
Chantal

Meer Chantal? Hier lees je nog meer van haar hand.

SNACKS | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marianne Q Fotografie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser