Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Anneke (51) viel 64 kilo af: 'Ik wil nooit meer terug naar het lichaam van toen'

Anneke (51) viel 64 kilo af: 'Ik wil nooit meer terug naar het lichaam van toen'

Toen Anneke stopte met roken veranderde haar lichaam. Ze werd steeds vermoeider, kreeg haaruitval én kwam elke maand bijna tien kilo aan. Maar hoe dan?

| Yara Mureau

Niemand wist het, tot Anneke zelf bedacht dat het misschien met haar schildklier te maken had.

Lees ook
Iris (36) viel meer dan 45 kilo af vanwege haar kinderwens, maar zelfs tóen werd ze niet zwanger

Ziek
Het begon allemaal acht jaar geleden. “Toen ik stopte met roken, voelde ik dat mijn lichaam erop reageerde. Ik kreeg gekke eeltplekken op mijn lijf, had haaruitval en er zat een soort vermoeidheid in mijn lichaam die tot in mijn botten zat.” Ook werd ze steeds dikker. “Ik kwam maandelijks bijna tien kilo aan. Ook al lette ik op mijn eten, ik bleef aankomen.”

Schildklier
Anneke kwam in het ziekenhuis terecht . “Na wat speuren op het internet, dacht ik dat er iets mis moest zijn met mijn schildklier, maar mijn arts dacht van niet. Uiteindelijk ben ik bij een andere arts terechtgekomen.” En haar gevoel bleek te kloppen. “Ik had een auto-imuunziekte aan mijn schildklier.” Toen ze dat hoorde, woog ze inmiddels 135 kilo. “Door de medicijnen die ik kreeg, voelde ik me een stuk fitter, dus begon ik aan een dieet en ging ik sporten.”

Anneke

Schommelen
Maar de aanpak was niet optimaal, merkte ze later. “Ik begon toen met een vijfhonderd-calorieën-dieet. Per dag kreeg ik dus maar vijfhonderd calorieën binnen, twee jaar lang. Daarnaast ging ik kickboksen om fit te blijven.” Uiteindelijk viel Anneke met die combinatie zestig kilo af. “Maar mijn lichaam was inmiddels zo gewend aan die calorieën dat ik – toen ik weer normaal ging eten – in een paar maanden weer dertig kilo aankwam.”

Anneke

Machteloos
Dat gaf haar een vreselijk gevoel. “Ik zat in een lijf dat niet van mij was. Ik zocht geen toenadering meer naar mensen en ik was teleurgesteld in mezelf én mijn lijf.” Ze voelde zich machteloos. “Maar moest ik me er maar bij neerleggen dat ik dik bleef?”

Maagverkleining
Daar had Anneke snel antwoord op: nee. “Ik had een doel voor ogen, ik wilde er volledig voor gaan en mijn blik stond op oneindig.” Daarom koos ze zelf voor een maagverkleining. “Dat vond mijn moeder vreselijk, maar het was voor mij de juiste weg. Het is geen volledige oplossing, want je moet ongelofelijk bewust zijn en blijven.” Ze viel na haar operatie dertig kilo af en bleef daarbij op haar eten letten en sporten.

Hoe gaat het nu?
Anneke is nu tevreden. “Ik ben uit het lichaam gestapt waar ik niet in wilde zitten. Ik heb eindelijk een normaal gewicht en kan mezelf weer laten zien.” Maar dat betekent niet dat ze niet terugdenkt. “Ik ben me elke dag bewust van het lichaam van toen. Ik wil nooit meer terug.”

En Anneke is niet de enige die is afgevallen met een operatie als hulpmiddel. Kijk hier hoe Bernadine (27) 63 kilo kwijtraakte. Wil je meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | GEZOND | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anneke

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser