#houvol

9 x deze lezers zijn allemaal veel afgevallen en zo deden ze het

9 x deze lezers zijn allemaal veel afgevallen en zo deden ze het

Door #HouVol zitten jullie niet stil en vliegen de kilo’s eraf. We deelden persoonlijke afvalverhalen en daarvan hebben we nu de negen meest inspirerende voor je verzameld.

| Pim Prins

Geinig om te weten: de mensen uit deze lijst zijn samen bijna 400 kilo afgevallen. Chapeau.

Lees ook
Hoe Emma haar halve lichaamsgewicht in een jaar kwijtraakte

1. Danielle (44) kan nu weer ‘gezond oud worden’
De dag in mei 2016 waarop Danielle op de weegschaal stapte bij de Weight Watchers, zal ze nooit vergeten. “Toen werd ik voor het eerst echt geconfronteerd met mijn overgewicht en de 118,8 kilo. Zelf ging ik eigenlijk nooit meer op de weegschaal staan”, vertelde ze ons. Ruim een jaar later is Danielle 46 kilo lichter en wil ze nóg meer kwijt. Lees haar verhaal hier.

Daniele #houvol

2. Petra (27) ruilde snoep in voor marathons
Een rigoureus besluit, maar met zeer veel effect op haar lichaamsgewicht van 120 kilo. Hardlopen werd Petra’s leven en nu, vijf jaar verder, weegt ze ongeveer 70 kilo, en dat vindt ze prima. “Ik heb ook nog iets minder gewogen, maar toen moest ik zo erg op alles letten dat ik het eigenlijk niet meer leuk vond.” Nu is er balans. “Ik bleek sterker dan ik altijd dacht en heb mijn eigenwaarde ontdekt. Ik ben van mijn vicieuze cirkels af. Nu ga ik niet meer zomaar eten als ik me rot voel.” Nu gaat ze rennen. Lees haar hele verhaal hier.

3. Jacqueline (59) zag zichzelf als ‘project’
Haar ogen gingen open nadat haar man in het ziekenhuis terechtkwam en Jacqueline besefte: het kan allemaal zomaar voorbij zijn. Maar voor Jacqueline geen crashdieet, of afvalplan uit een willekeurig tijdschrift dat ze toch maar drie weken kon volhouden. Nee, ze zei tegen zichzelf: ik wil volgend jaar gewoon leuk op de foto kunnen staan. Door een zelfhulpcursus online ontdekte ze dat haar grootste wens was om fit, gezond en wijs oud worden. Daardoor viel ze toch mooi 39 kilo van de 129 kilo af. Haar hele verhaal staat hier.

4. Marthe (24) kan eindelijk weer met haar dochter spelen
Ruim twee jaar geleden werd de 135 kilo lichaamsgewicht Marthe teveel. Ze beviel toen ook van een dochter. “Na de bevalling ging mijn gewicht hard omhoog. Ik kon eigenlijk niks meer. Zelfs achter de kinderwagen lopen ging moeilijk. Er moest iets gebeuren, maar ik had wel in de gaten dat ik het niet zelf kon.” In 2015 is Marthe hulp gaan zoeken in het ziekenhuis en door een maagverkleining viel ze 70 kilo af. Meer lees je hier.

Lees ook
Obesitas patient valt 115 kilo af en de voor- en nafoto’s zijn verbluffend

5. Karin (57) wilde niet meer het ‘familiedikkertje’ zijn
Dat bereikte ze door haar volledige dieet zelf samen te stellen, met een klein beetje hulp van het internet. Ze begon wel met hetzelfde dieet als haar familieleden die ook wilden afvallen. “Zij volgende het ‘5:2 vasten dieet’. Zij vastten twee dagen en aten vijf dagen ‘gewoon’. Uiteindelijk ben ik dat met diëten gaan combineren, want vijf dagen niet op mijn voeding letten, voelde niet goed.” En die combinatie werkte blijkbaar goed, want Karin viel 30 kilo af. Haar verhaal lees je hier.

6. Rachida (36) en Najima (30) vielen samen af en zijn nu fan van hardlopen
Bij de twee zussen ging vijf jaar geleden de knop om: dit kon niet langer zo. Rachida viel 20 kilo af en vertelde ons: “Daarvoor had ik al tig diëten uitgeprobeerd, maar de kilo’s die ik verloor, kwamen er niet veel later dubbel zo hard weer bij.” Dat beaamde Najima – die 30 kilo afviel: “Als kind had ik al overgewicht. Zo lang als ik me kan herinneren, viel ik af en kwam ik weer aan.” Nu zijn de zussen samen 50 kilo afgevallen en zijn ze verslaafd aan hardlopen. Je leest hun hele verhaal hier.

Rachida voor en na het afvallen.

Najima voor en na het afvallen.

7. Jannet (28) is nog nooit zo licht geweest als nu
Jannet zette de knop om tijdens een kerstdiner. Haar zus was al 25 kilo afgevallen en dat wilde zij ook. Die kilo’s kwijtraken bleek echter nog niet zo makkelijk. “Eerst heb ik het zelf geprobeerd door meer te bewegen en te weinig te eten. Dat was natuurlijk geen oplossing. Daarom besloot ik hulp in te schakelen.” Inmiddels is ze 27 kilo lichter en erg tevreden met zichzelf. “Qua gewicht viel ik niet per se af, maar qua omvang wel.” Hier lees je meer.

8. Michelle (26) begon in de VS met een gezonde levensstijl.
Het goedbedoelde advies van haar oma voor de verhuizing was: “Zorg dat je niet nog dikker wordt.” Logisch want de VS staan bekend om de grote verpakkingen en het ongezonde eten. Michelle woog toen ze vertrok 98 kilo. Lijnen in de VS vereiste discipline, vertelde ze ons. “Hier zijn de zakken chips wel twee keer zo groot als in Nederland.” Door een combinatie van sporten en een persoonlijk dieet viel Michelle 22 kilo af.

9. Margarita (33) viel na haar diagnose PCOS 60 kilo af
Polycysteus Ovarium Syndroom is een hormonale storing in je lichaam, waardoor je testosterongehalte aanzienlijk is verhoogd. Dit vergt een andere aanpak van je voedingspatroon als je wilt afvallen. De ziekte is Margarita fysiek en mentaal zwaar komen te staan. “De meeste mensen herkenden me niet meer en van verschillende specialisten kreeg ik te horen dat ik minder naar McDonald’s moest gaan. Ik dreigde ook mijn baan als grondstewardess te verliezen.” Maar Margarita liet een ijzeren wil zien en vertelde ons hoe ze toch 60 kilo kwijt wist te raken.

Lees ook
Lijnende Bobbi Eden en mark eten sla, sla en nog eens sla

Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws #HouVol | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser