#houvol

5 x listige tips om je afvalstrijd (nu echt) vol te houden

5 x listige tips om je afvalstrijd (nu echt) vol te houden

Ben je volop bezig met afvallen, maar vind je het soms lastig vol te houden? Of begin je er zelfs niet aan, omdat je denkt het niet vol te gaan houden?

| Boris Lemereis

Deze tips zullen je strijd (hopelijk) een stuk makkelijker maken.

Lees ook
De beste voeding voor jouw leeftijd: wanneer kun je wát het beste eten

1. Maak de bank een ‘voedselvrije’ zone

Wanneer is het het verleidelijkst om tóch nog even een ongezonde snack er bij te pakken? Juist: als je op de bank zit. Maak daarom vanaf nu de bank een verboden zone voor voedsel. Ook je avondeten niét voor de tv opeten, maakt je bewuster van wat je naar binnen propt.

2. Leer het verschil tussen honger en trek

Misschien een open deur, maar: je hebt honger als je lichaam voedsel nodig heeft als ‘brandstof’. En ja, trek is vooral: waar je zin in hebt. Het is verschil is niet altijd makkelijk te voelen, maar als je dat onder de knie hebt, scheelt het een hoop overbodige eetmomenten.

3. Accepteer dat het niet altijd even snel gaat

Gewichtsverlies gaat bij (bijna) niemand lineair. Soms gaat het allemaal ontzettend snel, en soms lijkt er helemaal niks te gebeuren. Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Geen #geefop, maar #houvol.

4. Eet langzaam (en in volgorde)

Langzaam eten geeft je lichaam de kans om zich vol te voelen. Wat ook kan helpen: de proteïnes op je bord eerst naar binnen werken, voordat je aan de koolhydraten en het vet begint. Proteïnes verteren langzamer, waardoor je je sneller vol zult voelen.

5. Maak er een wedstrijd van (of tenminste: van het sporten)

Moeite om het sporten vol te houden? Maak er een strijd van met je familie of vrienden. Dat kan natuurlijk door samen te gaan sporten, maar ook door prestaties te vergelijken via allerlei apps.

SNACKS | #HOUVOL

Bron: Buzzfeed | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Meer #houvol

Lees dit ook even

Meer #houvol

Please update your browser