#houvol

4 x lekkere recepten, laag in calorieën én helemaal geschikt met warm weer

4 x lekkere recepten, laag in calorieën én helemaal geschikt met warm weer

Met hoge temperaturen zijn verleidingen als wijn, borrelhapjes en BBQ-sauzen moeilijk te weerstaan. Dus is het nu even tijd om op die calorieën te letten.

| Nina Smit

Maar natuurlijk niet zonder jezelf ook af en toe te verwennen. CookLoveShare helpt je uit de brand.

Lees ook
Oef, wat een fijn dagmenu dit: van chocola tot pasta en tóch gezond

Granola
Granola is de nieuwe muesli. Je maakt het makkelijk zelf in een grote hoeveelheid wat ook handig is voor de portemonnee. Bewaar het in zo’n weckpotje en het ziet er ook nog heel gezellig uit. Hier vind je het hele recept. Aantal calorieën: 489 per portie.

Aardbeien
Het is de tijd van de aardbeien en die zijn echt niet alleen maar lekker met een flinke dot slagroom of vanille-ijs. Ken je de combinatie van balsamico-azijn en deze zomerkoninkjes al? Echt, je weet niet wat je proeft, zo lekker. Probeer het in deze salade. Aantal calorieën: 337 per portie.

Tortilla
Deze zomerse tortilla is écht lekker licht. Gebruik een volkorenvariant als je meer vezels wilt eten. Die tortilla’s doen het trouwens ook heel goed als verantwoorde pizza, dus als je er nog een paar over hebt… Hier vind je het recept. Aantal calorieën: 743 per portie.

Ijs
Gelukkig, dit ijsje maak je gewoon zelf. Goed om achter de hand te hebben als toetje of vier-uur-snack. Ja kan er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld wat munt toe voor frisheid of kokoswater voor een tropische smaak. Hier vind je hoe je ze maakt. Aantal calorieën: 49 (!) per ijsje.

Lees ook
Gezonde zomerse recepten die je dít weekend zelf wil maken

Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND | #HOUVOL

Bron: CookLoveShare | Foto: CookLoveShare

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Meer #houvol

Lees dit ook even

Meer #houvol

Please update your browser