#houvol

11 x deze lezers zijn allemaal veel afgevallen en zo deden ze het

11 x deze lezers zijn allemaal veel afgevallen en zo deden ze het

Door #houvol zitten jullie niet stil en vliegen de kilo’s eraf. We hebben de afgelopen tijd inspirerende afvalverhalen gedeeld. De mensen in de volgende lijst zijn samen 596 kilo afgevallen. 

| Maaike van de Graaf

Dat staat gelijk aan het gewicht van een flink paard.

Lees ook
9 x deze lezers zijn allemaal veel afgevallen en zo deden ze het

1. Angeliqué viel 36 kilo af en werd zo hét succesverhaal van haar sportschool
Angeliqué (49) was altijd al stevig, maar in 2013 merkte ze pas dat ze daardoor niet lekker in haar vel zat. Toen ze tegen de vijftig liep, werd ze bang dat haar gezondheid door haar overgewicht achteruit zou gaan. Ze woog 103 kilo, besloot te gaan sporten en viel 36 kilo af. Angeliqués transformatie viel ook anderen op. Zo werd ze bij Curves Sports al snel gezien als hét goede voorbeeld en coacht ze daar nu zélf andere vrouwen. Lees het verhaal hier.

2. Wendy viel 190 kilo af, maar niet iedereen was daar blij mee
Wendy (44) woog 290 kilo en het ging niet goed met haar gezondheid. In 2012 besloot ze af te vallen. “Ik voelde dat ik er nu echt klaar voor was om de stap te maken.” Haar man was niet klaar voor die stap, hij wilde dat ze bleef zoals ze was. Door operaties en voeding is Wendy nu zo’n 190 kilo afgevallen. Haar relatie werd steeds slechter, ze denkt dat haar ex er niet tegen kon dat ze nu steeds meer een eigen leven kon leiden. “Dertien jaar huwelijk bleek ineens niks meer voor te stellen. Ik heb de deur dichtgedaan en hem daarna ook nooit meer gesproken.” Lees het hele verhaal hier.

3. Patrycia liet het emotie-eten achter zich en viel al 53 kilo af
Eten gaf Patrycia (47) troost. Toen ze twee jaar geleden haar baan kwijtraakte, kwam ze steeds meer aan. Ze voelde zich een tijd niet lekker, haar bloeddruk en suikerwaardes bleken “schrikbarend hoog te zijn”. Ze zette de knop om, viel al 53 kilo af en voelt zich supergoed. Ze krijgt veel complimenten over haar transformatie; toch blijft ze onzeker. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat mensen naar me keken. Dat gevoel raak ik niet zomaar kwijt.” Lees het hele verhaal hier.

4. Gabriela viel 27 kilo af en had daardoor de bruiloft waar ze altijd al van droomde
De combinatie van haar trage schildklier, een ziek familielid én haar tweede zwangerschap, zorgde ervoor dat Gabriela (37) veel aankwam. “Toen ik eind 2013 last kreeg van rugpijn, wist ik dat er wat moest gebeuren.” Langzaam viel ze af en voelde ze zich steeds beter. In maart 2016 werd Gabriela ten huwelijk gevraagd. Het werd haar allergrootste motivatie om er mooi uit te zien in haar jurk tijdens de bruiloft. Gabriela bereikte haar streefgewicht van 55 kilo en zag er prachtig uit op haar speciale dag. Lees het hele verhaal hier.

5. Natasja wil graag een kind, zette de knop om en viel 43 kilo af
Natasja (30) woog 117 kilo en was enorm onzeker. Zij en haar man hebben een kinderwens en dat was de reden te werken aan een gezondere levensstijl. “Omdat ik heel graag kinderen wil, wist ik dat ik gezond moest zijn. Mijn gewicht is het enige waar ik invloed op heb.” Ze besloot af te vallen, weegt nu 74 kilo en voelt zich zekerder dan ooit. “Ik hoop dat het ons gegund is en dat ik samen met mijn man een gezinnetje kan stichten.” Lees het hele verhaal hier.

6. Leendert viel 42 kilo af, werd gepest, maar voelt zich nu beter dan ooit
Vroeger was Leendert al wat voller en dat bleef niet onopgemerkt bij zijn klasgenoten. “Ik was het zwaargepeste kind van de klas. Ze scholden me uit, maar ik werd ook van trappen gegooid en in de bus gooiden ze tampons naar me.” Aangezien hart-en vaatziekten veel voorkomen in de familie van Leendert, wilde hij dat voorkomen met een gezonder gewicht. Inmiddels is Leendert 42 kilo afgevallen en zit hij veel beter in z’n vel. Lees het hele verhaal hier.

7. Jacqueline vond door het huwelijk van haar dochter de motivatie om af te vallen
“Vanaf mijn veertigste begon ik aan te komen. Omdat het langzaam ging, had ik het niet door”, vertelt Jacqueline (55). Op een gegeven moment woog ze 92 kilo.  Ze wilde heel graag afvallen, maar de stap zetten bleef moeilijk. “Ik dacht altijd: dat hou ik toch nooit vol.” Toen haar schoonzoon haar dochter ten huwelijk vroeg, kwam de bekende stok achter de deur. Op dit moment weegt Jacqueline 20 kilo minder dan aan het begin van het jaar. “En het voelt ook alsof ik twintig jaar terug in de tijd ben gegaan.” Lees het hele verhaal hier.

8. Kim viel 45 kilo af: ‘Ik was klaar met mijn olifantenpoten’
Kim (37) sport al haar hele leven intensief. Toch woog ze 3,5 jaar geleden bijna 120 kilo. “Ik was zó ongelukkig toen. Ik kon geen leuke kleding kopen, voelde me niet aantrekkelijk en ik dacht dingen over mezelf die, op zijn zachtst gezegd, niet zo gezellig waren.” Ze kwam erachter dat haar lichaam heel slecht op brood reageert. “Vetten zijn daarentegen helemaal niet slecht voor mij.” Ze viel 45 kilo af en heeft een hele transformatie ondergaan. Daar moet Kim zelf nog aan wennen. “Ik pak nog steeds maat XL uit de rekken, terwijl ik nu meestal M nodig heb.” Lees het hele verhaal hier.

9. Pascale vond zichzelf te dik, viel 40 kilo af, maar kreeg vervolgens orthorexia
In september 2012 woog Pascale bijna negentig kilo. “Het was zomer en ik paste verschillende kledingstukken niet meer. Toen ik zelfs niet meer in maat XL kwam en mezelf terugzag in bikini, was ik mezelf kwijt.” Ze was er klaar mee en begon met afvallen. Door de kilo’s die ze kwijt was, voelde ze zich zekerder. “Ik werd weer gezien. Ineens spraken knappe jongens me aan in de kroeg.” Toen Instagram een beetje populair werd, sloeg Pascale door. “Op social media zag ik veel meisjes met maatje 34. Ik dacht dat dat normaal was, dus dat wilde ik ook.” Ze at wel, maar alles wat ze in haar mond stopte moest gezond zijn. Lees het hele verhaal hier.

10. Claudia viel bijna veertig kilo af nadat ze niet meer in een pretparkattractie paste
Claudia (42) bezocht ongeveer vier jaar geleden een pretpark met haar zoon (16). Toen ze in een attractie stapte, bleek het karretje niet meer dicht te kunnen. Op dat moment ging de knop om. Na vier maanden woog Claudia 66 kilo. “Ik had mijn doel gehaald, maar ik wilde wel zo blijven. Ik was veel afgevallen, maar bang om weer naar mijn oude gewicht te gaan. Daarom begin ik met hardlopen.” Claudia zit over het algemeen lekker in haar vel, maar ze blijft onzeker over haar lichaam. Lees het hele verhaal hier.

11. Met behulp van een maagverkleining viel Hester 60 kilo af: ‘Ik eet als ieder ander’
Hester (42) vond zichzelf al een tijd te zwaar, maar pas toen ze haar baan kwijtraakte bij een reorganisatie, ging de knop om. Ze merkte dat mensen geen respect meer voor haar hadden. “Als ik met mijn zoontje in een pretpark liep, hoorde ik vaak opmerkingen. Dan dacht ik: ik ben wel dik, maar niet doof.” Ze besloot een maagverkleining te ondergaan. Hester is zich bewust van alle vooroordelen die mensen hebben. “Mensen denken: dat is lekker makkelijk. Maar ik werk nu, na die operatie, net zo hard als een ander om op gewicht te blijven.” Lees het hele verhaal hier.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pascale

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser