Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Tess Milne brengt een ode aan het ontbijt (en dat kan jij ook doen)

Tess Milne brengt een ode aan het ontbijt (en dat kan jij ook doen)

Ontbijten. Voor sommigen een kwestie van rennen met je boterham, anderen nemen er meer tijd voor en maken er niet alleen het beste, maar ook het lékkerste van. Presentatrice Tess Milne is iemand uit de eerste categorie. 

Zij vindt dat haar ontbijt meer aandacht en liefde verdient.

Column

Samen met Optimel gaat zij daarom de komende tijd op zoek naar de leukste ontbijtrecepten die lekker smaken en goed voelen. En de resultaten van die zoektocht, deelt ze in een column. En je voelt ‘m al aankomen, die delen wij graag met jou. Want een goede, lekkere en fijne start van de dag gunnen we iedereen. Hieronder haar eerste:

‘Ik heb het gevoel dat het ontbijt jarenlang het ondergeschoven kindje is geweest dat, totdat de Açai bowl langskwam, weinig tot geen aandacht kreeg. Bizar eigenlijk als je dat vergelijkt met ons avondeten: hele sterrenrestaurants en Netflix-programma’s worden eraan gewijd. Tijd om daar voor mezelf verandering in te brengen want het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik klop haar glitterjurk uit mijn stoffige kast en zet de krulspelden in haar glinsterende haren. Dit is een ode aan het ontbijt. Woodstock ’69 voor onze smaakpapillen. Ik zal jullie verrassen met ideeën die je in je wildste dromen nog niet kan bedenken. Wij gaan dit rustmoment aan het begin van onze dag reclaimen met de sierlijkheid van een Mademoiselle de Parisienne. Goedemorgen.

Ik wil beginnen met een eerbetoon aan het favoriete ontbijt uit mijn jeugd. Met mijn Engelse roots kan dat niets anders zijn dan een full English breakfast with a ‘cuppa tea’ and milk. Ik maak voor jullie een gezonde variant van dit recept. En omdat ik al een paar jaar geen vlees meer eet, steek ik hem in een vegetarisch jasje. Happy days.

"

Ik heb nog nooit een recept geschreven dus don’t judge. Dit heb je nodig:

– olijfolie om in te bakken
– zout
– peper
– 2 eieren
– 3 vegetarische worstjes
– 2 groene asperges
– 1 grote tomaat doormidden gesneden
– 1 stuk halloumi kaas
– 1 blik baked beans
– 2 sneetjes brood

De bereidingswijze spreekt eigenlijk voor zich. Je bakt de eieren – ik houd zelf van scrambled eggs maar het kan ook sunny side up. Bak vervolgens in dezelfde pan de half doorgesneden tomaat. Zet tegelijkertijd de grillpan aan en bak de asperges drie minuten aan beide kanten tot ze lekker knapperig zijn. De worstjes, halloumi en baked beans bak je allemaal in andere pannetjes. Je toast het brood, zet een sterke kop thee met melk et voilà, een full English breakfast vegetarian style. Je kunt dit ontbijt trouwens supergoed combineren met English scones, yoghurt en aardbeien. Eet smakelijk.

scone aardbei tess milne optimel

Ik heb trouwens wel weer wat geleerd. Ik had te veel pannen en kreeg hulp van mijn man ermee te jongleren én ik ben erachter gekomen dat je eten koud wordt als je er eerst een blogwaardige foto van maakt (haha). Ik zeg: voor alles een eerste keer. Tot volgende week.’

Benieuwd naar nog meer ontbijtrecepten? Kijk dan op www.optimel.nl/recepten

SNACKS | ADVERTORIAL | BEKEND | LIFESTYLE | GEZOND & GEZELLIG

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Barbera de RaadBarbera de Raad

Kunnen we nou eens ophouden met dat overdreven gedrag? Miepje brengt een ode aan het ontbijt. Henkje maakt epische tosties en Adjes Avondeten ks to die for. Het is allemaal zo verschrikkelijk belachelijk. Dat hele "lifestyle"gedoe.Hou toch op met die nespottelijke "influencers"Influencers? Vroeger noemden we dat indoctrinatie en daar wilden we ons toch zeker niet aan onderwerpen.Nu wordt elke nitwit die gesponsord door commerciële bedrijven die ons massaprodukten door ons strot probeert te wauwelen els een bewonderenswaardig iemand hezien. Que?Al die tiepjes die nergens voor opgeleid zijn blaten maar wat stupide kreetjes uit en tout Nederland is om.Je zou toch hopen dat we na eeuwen ontwikkeling wat meer zouden nadenken en gewoon lekker feitelijk zouden nadenken.Maar nee, er worden volslagen onzinnige en nietszeggende kreten geuit als "w zijn blij dat ze in het u staat"en "ik moet het nog een plekje geven"en "hij staat in zijnkracht".Braak.

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser