Advertorial

Handig om te weten: dit is het pittigste gedeelte van een rode peper

Je hebt een gerecht met rode peper op het oog, maar wilt het voor iedereen aan tafel gezellig houden. Welk gedeelte van de peper moet je gebruiken om niet zwetend van oververhitting achter je bord te zitten?

Je ziet het in bovenstaande video.

Extra endorfine

Wist je trouwens dat je je mond nooít moet blussen met water én dat rode peper ervoor zorgt dat je extra endorfine – een stofje dat je gelukkig maakt – aanmaakt? Rap op zoek naar een lekkere maaltijd met rode peper dus.

Recept HelloFresh

En dat is niet al te lastig. Op de website van maaltijdbox-bezorger HelloFresh vind je de leukste, simpelste en lekkerste gerechten met rode peper. Wij doen er eentje cadeau.

shakshuka

Shakshuka met ei en geitenkaas

Om te beginnen de benodigdheden voor 2 personen: 1 ui, een halve rode peper, 4 tomaten, 4 eieren, 2 stuks speltbaguette, 2 knoflooktenen, 1 gele paprika, 4 takjes verse krulpeterselie, 75 gram geitenkaas, een half groentebouillonblokje, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Snijden maar

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein en de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

Roeren en op smaak brengen

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Even wachten

Maak ruimte in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Lekker met een broodje

Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie, serveer met de speltbaguette, en… eet smakelijk.

Benieuwd naar meer fijne recepten van HelloFresh? Die vind je hier.

VIDEO'S | SNACKS | ADVERTORIAL | ETEN & DRINKEN | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Hello Fresh | Foto: Hello Fresh

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser