Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Tess Milne houdt (weer) van muffins en dat viert ze met dít ontbijtrecept

Tess Milne houdt (weer) van muffins en dat viert ze met dít ontbijtrecept

De liefde tussen Tess Milne en de muffin was éven bekoeld, maar is nu weer volledig terug. Om dat te vieren bedacht ze een ontbijtrecept dat barst van de liefde (en blauwe bessen natuurlijk).

Een beter begin van je dag, is er niet.

‘Vandaag breng ik een ode aan: de muffin, waar ik lange tijd geen fan van was. Ze waren namelijk o-ve-ral. Starterspakket hier, een cursus muffinsmaken daar: ik kon geen muffin meer zien. Een paar muffin-therapiesessies later is de rust in mij wedergekeerd en zijn muffins weer een beetje underground. Wie ben ik om ze dan nog steeds te haten? Precies. Het is tijd om de muffin weer eens in de spotlights te zetten en dat doe ik op een (iets) gezondere en vooral op een breakfast proof-manier. Want als we bananenbrood als ontbijt kunnen eten, dan kunnen we de dag ook uitstekend beginnen met deze blueberry muffins. Houd je vast, want dit is mijn laatste column en omdat ik er met een knaller uit wil gaan, heb ik voor dit recept zowaar een halve dag in de keuken gestaan. Voordat ik jullie door het recept heen loods, wil ik even een shout out geven aan Optimel omdat ik hier mijn ontbijtrecepten met jullie mocht delen. Weet ik eindelijk eens hoe het voelt om een keukenprinses te zijn.

Komt-ie dan

Ingrediëntenlijst

120 gram bloem
80 gram havermout
Half zakje bakpoeder
Halve theelepel baking soda
Halve theelepel kaneel
Snuf zout
Een groot ei
225 gram Optimel Griekse yoghurt naturel
80 gram agavesiroop of honing
25 gram kokosnoot palmsuiker
60 ml melk
2 theelepels vanille extract
140 gram blauwe bessen

Zo maak je ze

Warm de oven voor op 175 graden. Pak een grote kom en mix de bloem, havermout, bakpoeder, kaneel en het zout. Kluts in een andere kom het ei en roer de yoghurt, honing/agavesiroop, suiker, melk en vanille door elkaar.

Voeg beide kommen samen en mix tot een soepel beslag. Bestrooi de blauwe bessen met een beetje bloem zodat ze niet in het beslag zinken of openbreken. Voeg ze zachtjes aan het beslag toe. Verdeel het beslag over de muffinbakjes. Bak ongeveer twintig minuten maar houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. Geniet ervan, en hierbij de les van Tess: ontbijten is altijd een goed idee. Ciao.’

Benieuwd naar nog meer ongenadig lekkere ontbijtrecepten? Je vindt ze hier.

SNACKS | ADVERTORIAL | BEKEND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND & GEZELLIG

Foto: Jesje Veling; www.jesjeveling.nl

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser