Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Met dit recept voor de lekkerste chai latte kom je de herfst wel door

Met dit recept voor de lekkerste chai latte kom je de herfst wel door

We vinden het heerlijk: wijn en witbier op het terras. Maar als de herfst dan toch is aangebroken, maak je ons ook héél gelukkig met een heerlijke warme chai latte. 

Je weet wel, dat overheerlijke Indiase drankje van thee en hete melk. HelloFresh heeft het beste recept voor je klaarliggen.

Siroop

Althans, het recept voor chai-siroop. Die kun je vervolgens gebruiken zoals je wilt. Warm of koud zonder melk, warm met een scheutje koude melk, of een romige chai latte met opgeschuimde melk. Goed om te weten: chai-theesiroop maken begint bij de juiste specerijen. Door de specerijen heel te kopen (en dus niet de poederversies) en die vervolgens te roosteren, krijg je de meest optimale smaak. Een groot verschil met chai die je kant-en-klaar koopt.

Ingrediënten

De benodigdheden. Daar moet je wel even voor aan het verzamelen slaan, maar dan kun je er wel de rest van de herfst (en winter) tegenaan. De ingrediënten: 10 zwarte peperkorrels, 5 kruidnagels, 4 kardemompeulen, 2 kaneelstukjes, 1 steranijs, 600 ml water, 2 eetlepels zwarte thee, 1 cm gember, 1 snufje nootmuskaat, 2 eetlepels suiker (naar eigen smaak).

Roosteren maar

En dan, aan de slag. Rooster de kruiden (behalve de gember en de nootmuskaat) in een droge, grote koekenpan gedurende twee minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen. Maal de kruiden grof in een vijzel of een hakmolen.

Even lekker sudderen

Voeg het water, de kruiden, de gember en de nootmuskaat toe in een diepe pan en laat twintig minuten zacht sudderen. Laat het mengsel niet koken anders wordt het te bitter.

En klaar is Chai

Haal de pan van het vuur en voeg de zwarte thee toe. Laat de thee tien minuten trekken. Haal dan het mengsel door een vergiet en vang op. Voeg de suiker toe en breng het mengsel aan de kook. Laat alles vijf tot tien minuten zonder deksel sudderen. Laat alles afkoelen en giet het in een fles. Je kunt het mengsel maximaal een week in de koelkast bewaren.

Nog meer warme dranken

Smaakt dit alles naar meer? HelloFresh heeft naast een chai latte ook nog een paar andere warme-drank-recepten om de herfst mee door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pumpkin spice latte of een pittige chocolademelk? Beide recepten vind je hier.

pumpkin latte

SNACKS | ADVERTORIAL | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND & GEZELLIG

Bron: HelloFresh | Foto: HelloFresh

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser