Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijf & leden

Zo is het om morbide obesitas te hebben in de Verenigde Staten

Zo is het om morbide obesitas te hebben in de Verenigde Staten

Tommy Tomlinson uit Charlotte, in de Amerikaanse staat North Carolina, weegt ruim tweehonderd kilo. Voor The Atlantic’ schreef hij over hoe het is om morbide obesitas te hebben in Amerika.

| Elisa Heisen

Al zou het natuurlijk ook zo voor Nederland kunnen gelden.

Gênante situaties

Hij begint zijn verhaal met een situatie die hij ooit meemaakte in de metro in New York. Hij bad dat de metro geen onverwachte stop zou maken, omdat hij bang was te vallen. Niet alleen omdat dat gênant is, maar ook omdat hij dan waarschijnlijk niet meer overeind zou komen. Of nog erger: dat hij bovenop iemand zou vallen en diegene daardoor gewond zou raken.

Kind met overgewicht

Daarna deelt hij talloze dingen die hij meemaakte als kind. Ook toen had hij al overgewicht. Zo werd hij flink gepest. Ook deelt hij dat morbide obesitas in zijn familie zit: zijn zus Brenda is er zelfs aan overleden.

Lees ook
Waarom veel mensen in deze moderne tijd obesitas, een burn-out of diabetes krijgen

Gevaren

Volgens Tomlinson liggen er overal gevaren op de loer, vooral in Amerika. ‘De stortvloed aan marketing voor eten, onze familie en vrienden die willen dat we hun (eet)plezier delen en ons eigen lichaam, dat ons terug aan tafel sleurt uit angst om te verhongeren. De drang om te eten komt daaruit voort. Ik heb eigenlijk nooit écht honger.’

Benieuwd naar het hele verhaal van Tommy Tomlinson? Lees het hier.

NIEUWS | ACHTERGROND | #HOUVOL | LIJF & LEDEN

Bron: The Atlantic | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijf & leden

Lees dit ook even

Please update your browser