Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijf & leden

Bij deze apotheken kun jij nog wél terecht voor de anticonceptiepil

Bij deze apotheken kun jij nog wél terecht voor de anticonceptiepil

Het is al een langere tijd reden tot zorgen: het grote tekort aan anticonceptiepillen door problemen met de levering. Toch zijn er nog apotheken die de pil wél kunnen leveren.

| Anna Botic

Handig om die allemaal op een rijtje te hebben.

Lijst met apotheken

Zo dacht de website North East er ook over, en begon een lijst met apotheken. Tot nu toe staan er drie adressen waar je nog wél anticonceptiepillen kunt krijgen, maar de site roept apotheken op zich aan te melden en de lijst uit te breiden. Het gaat om apotheken waar de anticonceptiepil die ethinylestradiol/levonorgestrel 0,03/0,15mg bevat (de meest gangbare variant van de anticonceptiepil) nog verkrijgbaar is. Niet zeker of dat jouw pil is, of dat je er verstandig aan doet over te stappen? Lees dit stuk dan even aandachtig door.

De opties

Poliklinische apotheek in het Rode Kruis ziekenhuis

Bij deze apotheek in Beverwijk, Noord-Holland, kun je terecht voor een Duits alternatief.

Sumatra apotheek in Amsterdam

Woon je in de buurt van Amsterdam, dan is dit een goede optie. Je bent hier op het goede adres als je ‘Ethinylestradiol/levonogestrol 30 teva’ wilt bemachtigen.

Apotheek Montfoort in Montfoort

Ook in de buurt van Utrecht hebben ze een Duits alternatief op voorraad.

Lees ook
Geen anticonceptiepil meer te verkrijgen? Zo kom je de ‘pillencrisis’ door

Recept

Het is belangrijk dat wanneer je besluit naar een van deze apotheken te gaan, je een recept meeneemt. Je kunt je eigen apotheek invullen via dit contactformulier. Er wordt dan gezocht naar het beste alternatief bij jou in de omgeving. En ter informatie: iedere apotheek kan zonder importvergunning en artsenverklaring de pil bestellen. Bijvoorbeeld bij bedrijven als Orly Pharma, waar de ‘Levomin’ te bestellen is.

NIEUWS | GEZOND | LIJF & LEDEN

Bron: northeastpersoneelsdiensten | Foto: getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijf & leden

Lees dit ook even

Please update your browser