Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Wendy viel twintig kilo af door toegevoegde suikers uit haar eetpatroon te schrappen

Wendy viel twintig kilo af door toegevoegde suikers uit haar eetpatroon te schrappen

We deelden eerder deze week een lijst producten met schrikbarend hoge suikergehaltes. Wendy (39) verbaasde het niet. Zij eet sinds tweeënhalf jaar bewust geen toegevoegde suikers meer.

| Robin Nanninga

En met groots effect: sinds ze dit eetpatroon volgt, is ze twintig kilo afgevallen.

Lees ook
11 x producten waarbij je schrikt als je hoort hoeveel suiker er in zit

Suikerverslaving

Een oude foto van zichzelf deed Wendy tweeënhalf jaar geleden beseffen dat de knop om moest. “Ik herkende mezelf op die foto niet terug. Ik ben 1,80 meter lang, dus mijn gewichtstoename viel niet zo op.” Ongemerkt leed Wendy aan een suikerverslaving, weet ze nu. “Ik at veel tussendoortjes. Mueslirepen, snoepjes, paaseitjes, pepernoten. En ik koos verkeerd broodbeleg. Ik was een zoetekauw.”

Drie eetmomenten

Een crashdieet volgen wilde ze niet. Ze vroeg om advies aan een kennis en zocht op internet op welke voedingsstoffen ze nu echt nodig had en wat ze beter weg kon laten. Zo besloot ze toegevoegde suikers te schrappen van haar menu en zich te beperken tot drie maaltijden per dag. Pakjes eten maakten plaats voor verse producten. Na zeven maanden was Wendy al tien kilo kwijt. “Ik had weer energie, kon makkelijker bewegen en paste mijn kleding weer. Over mijn uiterlijk was ik alleen nog niet tevreden.” Ze hield het eetpatroon vol. Inmiddels zit ze bijna een jaar op haar streefgewicht: tussen de 68 en 70 kilo.

Moeiteloos

Het volhouden gaat haar makkelijk af. “Vorige maand was ik jarig, en gunde ik mezelf na twee jaar en drie maanden een gebakje. Het gekke is dat ik de smaak totaal niet had gemist. Ik voelde me een uur na het eten van het gebakje niet fit.” Wendy benadrukt dat haar eetpatroon niet betekent dat je nooit iets lekkers mag. “Ik plaag mezelf niet. Er bestaat lekkere suikervrije drop. En in het weekend drink ik gewoon een wijntje. Die ontspanning moet kunnen.”

Bewustwording

Wendy begrijpt dat anderen schrikken, als ze erachter komen dat in veel dagelijkse producten veel meer suiker zit dan gedacht. “Ik schrok er destijds ook van. Een suikerverslaving is gemakkelijk te creëeren als je je er niet bewust van bent. Ik dacht ook al die tijd dat ik niet zo’n slecht eetpatroon had. Het zou goed zijn als mensen alerter worden op wat er in producten zit.”

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | INTERVIEW | GEZOND | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Wendy Besters

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser