Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Wendy kwam na een operatie honderd kilo aan en koos voor een maagverkleining

Wendy kwam na een operatie honderd kilo aan en koos voor een maagverkleining

Wendy (31) kwam na een operatie honderd kilo aan in een paar maanden. Al at ze de hele dag droge crackers, de kilo’s bleven erbij komen. Als enige oplossing zag ze een maagverkleining.

| Stephanie Kersbergen

Zonder die maagverkleining had ze de dertig niet gehaald, ze was bang dat ze haar neefje niet zou zien opgroeien.

Lees ook
Nadia (35) raakte enorm geïnspireerd door andere afvalverhalen en viel 44 kilo af

Superdun

Wendy is naar eigen zeggen nooit ‘superdun’ geweest. “Ik droeg altijd maat 40/42. Dat zit ook in de familie. Iedereen is wel een ‘maatje meer’, zoals ze dat tegenwoordig noemen.” Op haar achttiende werd ze geopereerd aan haar amandelen, daarna vlogen de kilo’s er opeens aan. “Binnen een jaar was ik honderd kilo aangekomen. Anderen zagen mij met de dag groeien.” Op haar zwaarst woog ze 186 kilo.

Koolhydraatarm dieet

Wat Wendy ook probeerde, ze viel maar niet af. Verschillende afvalpogingen passeerden de revue, maar niks hielp. “Zelfs toen ik een koolhydraatarm dieet volgde, kwam ik aan. Ik raakte helemaal gefrustreerd.” Aanvankelijk kon niemand vertellen waarom zij zoveel aankwam.

Wendy voor het afvallen:

Maagverkleining

Na verschillende afvalpogingen en veel wikken en wegen besloot Wendy om voor een maagverkleining te gaan. “Het screeningproces was toen veel zwaarder dan nu. Nu ben je soms binnen drie maanden aan de beurt, ik was toen dik een jaar aan het wachten.” Ook bij de obesitaskliniek werd ze onderzocht en daar bleek eindelijk wat er aan de hand was. “Mijn schildklier was voor geruime tijd gestopt met werken. Dit is een bijwerking die alleen voorkomt bij mensen die op latere leeftijd hun amandelen laten knippen. Na bepaalde tijd gaat de schildklier weer werken, maar dan is de schade al aangericht. De bijwerking komt maar bij één op de 50.000 mensen voor.”

Bang

Wendy was bang voor haar operatie. “Er zitten gevaren aan, vooral als je zo zwaar bent. Maar zonder deze operatie had ik het ook niet overleefd. Mijn zus was in die tijd zwanger, en tot op de dag van de operatie dacht ik dat ik haar kindje nooit zou zien opgroeien.” Maar de operatie, die ook haar stofwisseling weer omzette, ging goed. Ze schaamde zich wel voor de maagverkleining. “Als mensen aan me vroegen hoe ik zoveel was afgevallen, moest ik altijd zeggen dat ik het niet zelf had gedaan.”

Wendy na het afvallen:

Kussens

Het leven na de operatie was ook niet makkelijk. “Als je uit eten gaat, kan je alleen een hoofdgerecht nemen, terwijl iedereen meerdere gangen eet. En als je weer te veel eet, hang je de hele dag boven de wc.” Voor lange tijd had ze ook niet het gevoel dat ze dunner was geworden, ze droeg nog steeds te grote kleding. “Pas toen mijn zus kussens onder mijn shirt duwde, besefte ik dat ik was afgevallen.”

Petekind

Ondanks dat het leven na de maagverkleining niet makkelijk is, is Wendy zeker wel gelukkiger dan eerst. “Ik lachte toen van buiten wel, maar van binnen voelde ik me slecht.” Nu weegt ze tussen de 70 en 75 kilo. En haar neefje, van wie ze dacht dat ze hem nooit zou zien opgroeien, is nu haar petekind.

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Wendy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser