Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Stephanie (35) viel 38 kilo af en motiveert nu mensen hetzelfde te doen

Stephanie (35) viel 38 kilo af en motiveert nu mensen hetzelfde te doen

Stephanie was jarenlang een zogeheten ‘klassieke jojo’. Totdat het haar op een gegeven moment lukte de knop om te zetten, af te vallen én op gewicht te blijven. 

| Stephanie Kersbergen

Inmiddels motiveert ze ook andere mensen een gezonde levensstijl aan te nemen.

Lees ook
Marleen (30) viel 51 kilo af: ‘Ik durfde niet met mijn dochtertje naar het zwembad’

Onzeker

Stephanie was door haar gewicht altijd erg onzeker. Zo was zwemmen met haar dochtertje bijvoorbeeld een ramp. “Ik stond huilend in het pashokje, omdat ik mijn badpak aan moest.” Een leuk terras zoeken in de zomer zat er ook niet in. “Ik koos niet voor het gezelligste terras, maar voor een terras met brede stoelen. Anders was ik bang dat mijn billen er niet in zouden passen.” Ook haar sociale leven was regelmatig lastig. “Als vriendinnen me vroegen om te gaan winkelen, dan wilde ik gewoon niet. Zij konden naar de leuke winkels, ik moest naar grote maten-winkels.” Ze woog toen 105 kilo.

Stephanie voor het afvallen: stephanie 38 kilo afgevallen

Klassieke jojo

“Ik was een klassieke jojo, constant met het gewicht in gevecht”, aldus Stephanie die al vanaf haar veertiende bezig was met afvallen. Meerdere keren viel ze 25 tot 40 kilo af. “Ik heb alles tot in den treure geprobeerd. Je valt ook echt wel af met deze methodes, maar je past je levensstijl niet aan. Dus als je ermee stopt, dan val je zo weer terug in je oude gewoontes en kom je weer aan.”

Skinny Minds

Het jojoën ging door, totdat Stephanie bij Skinny Minds terechtkwam. “Hier gaat het om het aanpassen van je mindset tegenover voeding. Ik heb opnieuw leren eten. Je moet goed naar je eetgedrag kijken. Als je moe bent en je ’s avonds op de bank ploft met een zak chips, dan moet je je afvragen wat er aan de hand is. Je bent moe, dus moet je eigenlijk geen chips eten, maar gaan slapen.” Skinny Minds werkt zó goed voor Stephanie, dat ze er vrijwillig aan de slag gaat als coach, om mensen dezelfde training te geven die zij ook heeft gekregen.

Stephanie na het afvallen:

stephanie 38 kilo afgevallen

Barbies en Popeye’s

Ook startte ze met sporten, ondanks dat ze bang was voor alle reacties in de sportschool. “Ik heb een kleine sportschool uitgekozen, niet zo’n massale met allemaal Barbies en Popeyes waar ik me niet op mijn gemak zou voelen.” De eigenaar van deze sportschool zag de resultaten die ze boekte, en vroeg haar bij de sportschool te komen werken. Inmiddels is ze groepsinstructeur. “De verandering in mijn levensstijl heeft me zoveel meer gebracht dan alleen een lager getal op de weegschaal, ik heb er mijn carrière van kunnen maken.”

stephanie 38 kilo afgevallen

Getal

Stephanies nieuwe levensstijl doet haar ontzettend goed. Op dit moment weegt ze 67 kilo. En het zwemmen? Ze springt nu zonder aarzelen het zwembad in. Ook is ze nu de eerste die haar vriendinnen uitnodigt om een dagje te winkelen en kiest ze het leukste terrasje uit, in plaats van het terrasje waar ze in de stoelen past. “Het belangrijkste is niet het getal op de weegschaal, maar hoe ik me nu voel.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Stephanie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser