Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Rita (52) viel 21 kilo af: 'Ik kan weer in alle winkels shoppen'

Rita (52) viel 21 kilo af: 'Ik kan weer in alle winkels shoppen'

Rita deed meerdere pogingen om af te vallen, maar geen enkel dieet werkte voor haar. Tot ze vorig jaar iets vond dat wél bij haar paste en ze in een jaar van 106 naar 85 kilo ging.

| Stephanie Kersbergen

“Ik ben gestopt met diëten en gestart met afvallen” vertelt ze ons.

Lees ook
Maryse (26) kon haar droom niet waarmaken door haar gewicht en viel dertig kilo af

Bourgondiër

Rita was naar eigen zeggen een echte bourgondiër. “Eten en gezelligheid gingen hand in hand. Ik was vroeger niet bezig met gezonde voeding, maar wel met lekker eten en drinken met vrienden en familie. Ik dacht dat ik te druk was om echt met voeding bezig te zijn.” Hierdoor werd ze steeds zwaarder, elk jaar kwam er een paar kilo bij.

Twee jonge kinderen

In 2007 overleed de man van Rita. Ze bleef achter met twee jonge kinderen en werd zich bewust van haar levensstijl. “Ik besefte me toen dat er iets moest veranderen. Wat als er ook iets met mij zou gebeuren? Ik moet gezonder worden en gaan afvallen.”

Rita voor het afvallen: rita afvallen

Diëten

En toen begon ze met diëten. “Ik heb verschillende diëten geprobeerd, Weight Watchers, van alles. Maar niks werkte blijvend voor mij. Dan viel ik weer af en kwam ik weer aan, het jojo-effect. Ik had iets nodig dat ik vol zou houden, dat geen dieet is. En toen kwam ik bij Skinny Minds terecht.”

Mindset

Hier leerde ze haar mindset en eetpatroon aan te passen, in plaats van een streng dieet te volgen. “Zo leerde ik dat ik mijn eten een cijfer moet geven. En alleen de hoogste cijfers, die eet ik. Alleen negens en tienen. Dus als ik op een feestje ben met allemaal eten en wijn, dan kies ik uit wat ik echt het allerlekkerst vind, in plaats van alles wat. En dat mag ik dan eten.” Ze gooide de manier waarop ze dacht om. “Vroeger dacht ik ‘arme ik, dat mag ik niet eten’. Nu wíl ik het niet eten. Ik ben gestopt met diëten en gestart met afvallen.”

Rita na het afvallen:

rita afvallen

Conditie

Rita merkt dat ze nu veel meer kan dan vroeger. “Ik begon op een gegeven moment aan pilates, maar kon nergens aan meedoen. Mijn buik zat in de weg.” Ook was haar conditie veel slechter dan ze toen dacht. “Ik plande mijn dag heel anders in. Als ik toen om zeven uur opstond, dan kon ik echt niet de hele dag door tot elf uur ’s avonds. Dat kan ik nu wel.”

Winkelen

Een hele dag shoppen hield ze eerst niet vol, maar nu wel. “Én ik kan nu in alle winkels kleding kopen, in plaats van alleen de grote-maten-winkels. Hier kan ik alle kleding kiezen, in plaats van de ‘verstopkleding’ waar ik mijn lichaam altijd als het ware mee verstopte.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Rita

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser