Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Dit dieet staat op nummer één in de lijst van beste diëten van 'U.S. News'

Dit dieet staat op nummer één in de lijst van beste diëten van 'U.S. News'

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen hebben als goede voornemen afvallen. Het Mediterrane dieet zou je daar weleens heel goed bij kunnen helpen.

| Amber Engelbracht

Het dieet staat namelijk op nummer één in de U.S. News’ ranking of Best Diets.

Mediterrane dieet

Het dieet is niet nieuw: het bestaat al sinds de jaren zestig. Het dieet komt voort uit de eetgewoonten rondom de landen aan de Middellandse Zee. Het eetpatroon vermindert de kans op kanker en hartziekten en is ook geschikt voor mensen met diabetes. Extra goed nieuws: het blijkt óók nog eens te helpen bij afvallen. Het is zelfs net zo nuttig als het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Lees ook
Dit zijn de beste vijf diëten van 2019 volgens ‘U.S. News & World Report’

Het recept

Tijdens het dieet eet je voornamelijk veel planten, fruit en groenten, gezonde vetten (zoals mosselen, zalm en olijfolie), noten en magere eiwitten. Kortom: met een vertrouwde Griekse salade zit je helemaal goed. Je vermijdt voornamelijk rood vlees, suiker, verzadigde vetten, vis, gevogelte, eieren, kaas en yoghurt. Vooral dat scheutje olijfolie helpt bij het afvallen, blijkt uit een afzonderlijke studie. Maar té veel is natuurlijk ook niet goed.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Women's Health | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser