Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Maryse (26) kon haar droom niet waarmaken door haar gewicht en viel dertig kilo af

Maryse (26) kon haar droom niet waarmaken door haar gewicht en viel dertig kilo af

Het was Maryses droom om de klimtocht naar de Preikestolen (de Preekstoel) in Noorwegen te maken, maar haar gewicht hield haar tegen. Ze begon met afvallen en verloor dertig kilo.

| Stephanie Kersbergen

Én ze heeft die klimtocht kunnen maken.

Lees ook
Wendy kwam na een operatie honderd kilo aan en koos voor een maagverkleining

Emotie-eter

Maryse had al langere tijd overgewicht. “Het ging psychisch niet goed met mij toen ik jonger was. Ik was best eenzaam en begon op jonge leeftijd al met emotie-eten.” Ze zat niet lekker in haar vel. “Ik vond het bijvoorbeeld niet fijn om in het openbaar te eten. Je ziet iedereen denken: zou je dat nou wel doen? Ik voelde me altijd bekeken als ik over straat liep, zat vooral ook veel thuis. Zelfs een rondje lopen met mijn honden vond ik soms al veel moeite.”

Maryse voor en na het afvallen:

Maryse afvallen

Knop om

Ze probeerde meerdere diëten, maar hield niets langer dan een maand vol. “En als ik ermee stopte, werd ik zwaarder dan ik eerst was.” Ze besloot te stoppen met wegen en staakte haar pogingen af te vallen. “Als die knop niet omgaat, heeft het toch geen nut. Dus ik besloot te wachten tot die omschakeling kwam.” En die kwam toen ze 111 kilo woog.

Zumba

“Ik kon mijn buik niet meer verhullen met kleding. Je zag eerst wel dat ik veel woog, maar nu stak mijn buik echt uit.” Ze begon met Zumba. “Dat vond ik echt leuk, verder heb ik een hekel aan alles dat sport is.” En door Zumba kreeg ze zin om op haar voeding te gaan letten. “Een vriendin van mij hielp me met een voedingsschema. Ik ging van drieduizend tot vierduizend calorieën naar vijftienhonderd calorieën per dag.” De kilo’s vlogen eraf.

Maryse voor en na het afvallen:

Maryse afvallen

Blij

Het is soms moeilijk om de gezonde levensstijl vol te houden. “Het was makkelijker aan het begin, toen ik mezelf regels oplegde. Dit mag ik wel, en dat niet. Nu mag ik van mezelf ook af en toe iets ongezonds eten, maar ik merk wel dat het de dag daarna dan moeilijker is om weer gezond te eten. Maar dan bedenk ik dat ik blij word van dat lekkere eten, maar nóg blijer van afvallen.”

81 kilo

Maryse voelt zich fitter en loopt met een prettiger gevoel over straat. “Mensen kijken niet meer de hele tijd naar me. Ik kan weer de kleding dragen die ik wil. En ik onderneem weer dingen.” Waar ze eerst alleen op de bank lag, gaat ze nu ook de deur uit. “Vaker een dagje weg en steeds een stuk verder wandelen met mijn honden.” Ze weegt nu 81 kilo, haar streefgewicht is 75 kilo.

Maryse op de Preekstoel:

Preikestolen

Én ze heeft natuurlijk haar droom waargemaakt. “Anderhalf jaar geleden was ik al eens in Noorwegen en wilde ik graag de klimtocht naar de Preekstoel maken. Alleen ik durfde niet door mijn gewicht.” Afgelopen week was ze weer in Noorwegen, maar nu met dertig kilo minder. “Eindelijk kon ik de klimtocht maken. Dat voelde echt als een overwinning.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Maryse

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser