Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Een jaar na LINDA.lijnt: hoe gaat het nu met onze vier bloggers (en hoeveel wegen ze)?

Een jaar na LINDA.lijnt: hoe gaat het nu met onze vier bloggers (en hoeveel wegen ze)?

Een jaar geleden is het alweer, dat Linda de Mol volop aan het diëten sloeg met LINDA.lijnt. Veel vrouwen deden met haar mee en vier van hen schreven daarover voor ons.

| Tim van Erp

We belden Cindy, Su-Anne, Chantal en Bouchra op om te vragen hoe het nu met ze gaat, of ze nog steeds lijnen en welk getal de weegschaal nu aangeeft.

Lees ook
Patty Brard in livestream over haar gastric bypass: ‘Ik had álles al geprobeerd’

Cindy (45)

Cindy Pieterse

Is ze nog steeds flink aan ’t sporten?
Waar Cindy Pieterse een jaar geleden nog twee keer per week de schoolslag zwom, is dat inmiddels drie keer borstcrawl geworden. “Ik vind het superleuk, dat had ik destijds nooit gedacht”, zegt ze. “Ik mocht laatst vier weken niet zwemmen vanwege infectiegevaar na een kleine ingreep. Toen heb ik extra veel gewandeld, maar daar ben je na een tijdje ook wel weer klaar mee.”

Hoeveel weegt ze nu?
Desondanks bleef Cindy, “met moeite”, op gewicht. Ze let namelijk ook nog altijd op haar eten. “Ik snoep soms wel eens, maar ik eet geen hele reep chocolade meer op, en neem vooral verantwoorde tussendoortjes.” Het resultaat van die verandering in levensstijl? Dat Cindy nu 80,1 kilo weegt, nog wat minder dan de 81,1 kilo dan ze woog bij het schrijven van haar laatste blog.

Eén kleine kanttekening is er wel: “Ik ben zwaar in de overgang. De ene keer hou ik meer vocht vast dan de andere keer en daardoor schommelt mijn gewicht nogal. Maar goed, er is veertien centimeter van mijn heupen af, elf van mijn taille, en tien van mijn borstomvang. Dus daar hou ik me aan vast.”

Cindy nu:

linda lijnt-blogger cindy pieterse

Lees ook
Instagrammer Jenna krijgt bizarre vraag over haar ‘te knappe man’ en reageert sterk

Bouchra (48)

Bouchra in de boerderij

Is ze nog steeds flink aan ’t sporten?
Bouchra, de ‘Marokkaanse stadse boerin met divagedrag’, sport aanzienlijk minder dan een jaar geleden, maar met een goede reden: naast haar werk op de boerderij en haar gezin, is ze vorig jaar een studie Mediation gaan volgen en is ze daar nu een eigen bedrijfje in begonnen. Dat had als gevolg dat ze, logischerwijs, bijna geen tijd meer overhield. “Een jaar geleden sportte ik vier keer per week. Op een gegeven moment haalde ik het überhaupt niet meer om te gaan.”

Inmiddels sport Bouchra weer twee keer in de week, en binnenkort begint ze ook weer aan crossfit. “In mijn dorpje kom ik de andere crossfitters altijd tegen, en dan vragen ze: ‘Bouchra, wanneer kom je weer?’. Dus dat is een goeie stok achter de deur.”

Hoeveel weegt ze nu?
‘Die killerbody begint al vorm te krijgen’, zo schreef Bouchra in haar laatste lijnblog. Hoe is dat nu? “De rode jurk die ik toen droeg, past nog steeds”, vertelt ze, “maar hij zit op bepaalde plekken wat strakker. Vooral bij mijn buik, dat blijft een dingetje.”

Toen Bouchra begon aan LINDA.lijnt, woog zij ruim 76 kilo. Zes weken later was dat nog 71,5. Inmiddels is het 73. Iets aangekomen dus, maar “ik baal er niet van. Met alle drukte is het logisch, want de volledige focus moet wel op afvallen liggen om echt resultaat te zien. Maar de bedoeling is wel dat er nu weer wat afgaat.”

Bouchra nu:

linda lijnt-blogger bouchra zouine

Lees ook
‘Obese’-deelnemer Tatjana plaatst eerlijke Instagram-post: ‘Ik schaam me voor mijn lichaam’

Chantal (49)

Is ze nog steeds flink aan ’t sporten?
Chantal geeft nog steeds drie uur per week een klasje spinning. “Daarnaast probeer ik zelf ook nog wel eens mee te doen, maar dat lukt niet altijd. Ik heb me er bij neergelegd dat ik niet als slanke den door het leven zal gaan, maar ik probeer wel gezond bezig te zijn.”

Hoeveel weegt ze nu?
Chantal woog bij haar laatste blog, eind december, 74 kilo. Nu is dat 73, vertelt ze ons. “Wat mij het meest helpt is het overslaan van tussendoortjes. Tussen de maaltijden door eet ik niks, en dat scheelt, want anders ben ik de hele dag als een koe aan het grazen.”

Zo vlak voor de paasdagen is dat wel lastig met de paaseitjes in de winkels. “Maar dat ik nog altijd naar mijn diëtiste ga, eens per drie weken, is een goeie stok achter de deur. Anders zou ik het allemaal maar op z’n beloop laten.”

Lees ook
Zoveel calorieën zitten er in die niet te weerstane chocolade paaseitjes (sorry)

Krijgt ze nog steeds opmerkingen dat ze ‘niet mag zeuren’?
Chantal vertelde ons een jaar geleden, toen we haar interviewden, dat ze regelmatig op onbegrip stuitte. Omdat ze borstkanker heeft gehad, vroegen mensen regelmatig waarom ze eigenlijk lijnde, want: ‘Moest ze niet blij zijn dat ze nog leefde?’. En die vraag krijgt Chantal nog steeds regelmatig. “Afgelopen weekend nog”, zegt ze. “Maar het is mijn lijf, mijn keuze. Als ik wil afvallen, wat maakt jou dat uit?”

Chantal nu:

chantal deen

Lees ook
Chantal: ‘Ik mag niet zeuren over m’n gewicht omdat ik kanker heb overleefd’

Su-Anne (36)

linda lijnt-blogger Su-Anne

Is ze nog steeds flink aan ’t sporten?
Ten tijde van LINDA.lijnt probeerde Su-Anne zoveel mogelijk verschillende sporten uit om te kijken wat er bij haar paste. Drie daarvan vond ze zo leuk, dat die zijn blijven plakken: crossfit, zwemmen en mountainbiken. Su-Anne sport nog steeds drie keer in de week. “Vasthouden aan de structuur is het belangrijkste. Maar zonder slag of stoot ging dat niet, hoor. Ik leerde mijn huidige vriend in de zomer kennen en toen werd het wel een stuk moeilijker. Dan ga je meer dingen samen doen, en daaronder vallen natuurlijk ook etentjes en festivals.”

Hoeveel weegt ze nu?
Toen Su-Anne besloot dat het roer om moest, woog zij 74 kilo. In januari 2017, twee maanden voordat LINDA.lijnt van start ging, begon haar eigen afvalstrijd al. Ten tijde van haar laatste blog woog zij 61,5 kilo. “Dat voelde heel goed”, zegt ze daarover. “Meer wilde ik niet afvallen.” Sindsdien is Su-Anne iets aangekomen; ze weegt nu 64 à 65 kilo. En daar is ze hartstikke blij mee. “Ik voel me fit en als ik in de spiegel kijk ben ik hartstikke tevreden met mijn lijf.”

Voor LINDA.tv ondernam Su-Anne ook een sportieve vakantie in Zweden:

Lees ook
Sandra (47) wilde weer met haar vrienden mee uit kunnen en viel 40 kilo af

Waar vorig jaar Linda de Mol haar afvalstrijd vastlegde, vlogt nu Patty Brard voor ons over haar strijd tegen de kilo’s. Haar eerste vlog bekijk je hieronder. Op LINDA.tv vind je vanaf morgen de volgende aflevering.

NIEUWS | LINDA.LIJNT | #HOUVOL | SU-ANNE HOUDT VOL | CINDY HOUDT VOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Aangeleverd

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser