#houvol

Jacqueline kreeg een gastric bypass en verloor 65 kilo, maar dat ging niet zonder problemen

Jacqueline kreeg een gastric bypass en verloor 65 kilo, maar dat ging niet zonder problemen

Jacqueline Vingerhoets (32) ging twee jaar geleden onder het mes. Door haar gastric bypass verloor ze meer dan zestig kilo.

| Stijn de Vries

Maar dat ging niet helemaal zonder complicaties. Ze vertelt haar verhaal aan LINDAnieuws.

Lees ook
Maurizio (25) viel na coming-out 30 kilo af: ‘Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld’

Bourgondische eter

Na haar achttiende begon Jacqueline met “bourgondisch eten”, vertelt ze. “Maar daar sloeg ik in door. Toen ik een relatie kreeg, is het te ver gegaan. Ik had een hele tijd last van stress omdat ik continu zonder werk zat en geen vast contract kon krijgen, dus dat speelde ook een rol.” Omdat ze niet aan de bak kwam werd het eten alleen maar erger. “Ik ben wel echt een emotie-eter, ja.”

Eindelijk

In 2016 was de maat vol voor Jacqueline. “Ik woog ruim 140 kilo en had een BMI van 43. Ik was heel ongelukkig en wist niet wat ik met mezelf aan moest.” Ook verschillenden diëten werkten niet. Ze was er klaar mee. “Als het zo door zou gaan, kon ik levensbedreigende ziektes krijgen, daarom heb ik op tijd aan de bel getrokken. Na nachten piekeren heb ik er toch voor gekozen, ik wilde die gastric bypass.”

‘Krampje’

Op 8 maart 2016 was het moment daar. Na de ingreep voelde Jacqueline zich zo goed, dat ze snel daarna alweer aan het werk ging. Een jaar lang ging alles prima, maar toen werd ze ziek. Huisartsen dachten eerst dat ze een “krampje” had. “Toen ik onder de CT-scan moest, bleek het toch een ander verhaal te zijn. Mijn dunne darm was gedraaid. Met spoed moest ik geopereerd worden. Het is levensgevaarlijk omdat je darm kan afsterven. Die hernia kwam omdat ik te snel veel afviel. Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld.”

65 kilo kwijt

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en voelt ze zich weer prima. “Nu weeg ik gelukkig 78 kilo, ik ben 65 kilo afgevallen”, vertelt ze trots.

Buikwandcorrectie

Afgelopen november ging Jacqueline naar de chirurg om een buikwandcorrectie aan te vragen. “Die heb ik in april gehad, mijn buik ziet er heel goed uit nu. Er werd 2200 gram vet en vel weggehaald. De operatie duurde vijf uur. Nu voel ik me goed en heb ik een veel beter zelfbeeld. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en ben er mentaal sterker door geworden.”

‘Mijn vriend vond me destijds mooier’

De vriend van Jacqueline vond haar mooier toen ze zwaarder was. “Maar ik heb voor mezelf gekozen omdat dat gezonder is. We zijn allebei bourgondische eters, maar ik was er klaar mee. Mijn lichaam zat in de weg, ik kon zelfs niet in attracties. Soms vroegen mensen me of ik zwanger was omdat ik een grote buik had. Dat was heel confronterend.”

Positief

De omgeving van Jacqueline was enorm positief. “Ze herkenden me niet meer, dat deed me heel erg goed. Nog steeds krijg ik goede reacties, vooral na die buikwandcorrectie. Ik zit nog zonder werk, dat vind ik enorm moeilijk. Maar door die operatie ben ik zo veranderd en sterk geworden dat het mentaal stukken beter gaat.”

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Jacqueline Vingerhoets

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser